RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjiamuslimer strømmer til Kerbala

Kerbala (NTB-AFP): Endeløse rekker av sjiamuslimer strømmer til Kerbala i Irak for å delta i høydepunktet i de årlige sørgeritualene. Myndighetene har satt i verk svært strenge sikkerhetstiltak, i frykt for terrorangrep.

Svarte flagg blafret torsdag i vinden over byen 110 kilometer sør for den irakiske hovedstaden Bagdad, som er en av sjiaenes viktige helligdommer. Guvernør Amad al-Din al-Har har sagt at det ventes rundt 15 millioner mennesker til byen.

Blant disse er om lag 600.000 pilegrimer fra 30 ulike land. De valfarter til stedet der Imam Hussein og hans halvbror Imam Abbas, begge viktige religiøse forbilder for sjiamuslimene, ligger gravlagt.

- Vi lar oss ikke skremme av terrorismen, vi følger Kerbalas historiske eksempel på offervilje og frelse, sier 40 år gamle Mohammed Swadi til nyhetsbyrået AFP.

Han har gått til fots i 12 dager, fra havnebyen Basra sør i Irak, for å komme til Kerbala.

Pilegrimene er kommet til Kerbala for å markere den årlige sørgehøytiden Arbaeen. Arbaeen inntreffer 40 dager etter Ashura, som ifølge overleveringer er årsdagen for drapet på Iman Hussein i året 680 etter Kristus. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere