RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Sjøkaptein saksøker VG

Sist oppdatert:
En sjøkaptein saksøker VG for 600.000 kroner etter avisas omtale av en promille-sak kapteinen var involvert i på Svalbard.

VG skrev om saken i februar i fjor under tittelen ”Kaptein fyllekjørte med dynamitt”.

Saken handler om at skipperen på frakteskipet «Norbjørn» ble anholdt og siktet for promillekjøring ved kaianlegget Kapp Amsterdam utenfor Svea på Svalbard.

- VG overdriver

Men ifølge advokat Per Danielsen ble kapteinen aldri siktet for å ha ført skipet i alkoholrus. Han var derimot siktet for å ha vært beruset i tjenesten, mens skipet ble losset ved kaia.

- Spørsmålet er hvor mye kan media overdrive uten å komme i ansvar. Omtalen har medført en stor belastning for kapteinen. Han holdt på å miste jobben, og han får slengt hånflir og bemerkninger etter seg fortsatt. En sjøkaptein kan ikke ha det slik, sier advokat Per Danielsen til TV 2 Nettavisen.

Danielsen mener dessuten at VG har handlet grovt uaktsomt fordi han hevder avisa ikke sjekket saken godt nok selv, men refererte fra omtalen i lokalavisen Svalbardposten.

- Ikke rettsstridig

VGs sjefredaktør; Bernt Olufsen, mener hans avis ikke har opptrådt rettsstridig i saken.

- Vi har referert omstendigheter rundt en hendelse som i vårt land hadde betydelig allmenn interesse. Mistanke om promille knyttet til skipsfart er det stor interesse for. Vi sjekket Svaldbardpostens sak med de kildene vi hadde tilgjengelig før publisering, men vi kjente ikke identiteten til skipperen og fikk ikke tak i ham, sier Olufsen til TV 2 Nettavisen.

Olufsen oppfatter det ikke som et sentralt poeng i saken om skipperen førte skipet i beruset tilstand, eller om han var påvirket i tjenesten mens skipet lå til kai.

Advokat Cato Schiøtz, som representerer VG, har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Saken begynner torsdag, og går over to dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere