RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjokk og sorg etter skolemassakre i Connecticut

Newtown (NTB-Harald Nygaard Kvam): Sjokkerte innbyggere i den amerikanske småbyen Newton samlet seg fredag kveld i byens kirker etter at en ung mann slaktet 20 små barn og seks voksne i en av USAs verste skolemassakrer.

- Mange er helt knust og kan ikke fatte omfanget på denne forferdelige tragedien. Men samholdet i lokalsamfunnet er svært sterkt, og jeg føler alle tar vare på hverandre, forteller pastor i St. Rose of Lima-kirken i byen, Robert Weiss.

Den katolske kirken var denne kalde vinterkvelden åpen for alle, og hundrevis av mennesker samlet seg i og utenfor kirken for å trøste hverandre og være sammen i sorgen etter tragedien som rammet småbyen.

Ut i mørket gjennom kirkedøra lyste det fra stearinlys og varme mens en rekke prester trøstet de frammøtte. Utenfor holdt folk rundt hverandre, gråt og tente lys. Ikke minst holdt foreldre godt rundt de sterkt pregede barna sine.

Da hadde han ifølge CNN og andre medier allerede drept moren sin i deres hjem, og på skolen fyrte han av rundt 100 skudd i klasseværelset der moren hans var lærer, og et tilstøtende klasserom. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere