Tirsdag rystet opprørsgruppen IS resten av verden atter en gang. En video som viser hvordan de skal ha drept den 26 år gamle piloten Muath al-Kasaesbeh fra Jordan.

Det grufulle opptaket viser at al-Kasaesbeh - innestengt i et metallbur - blir satt fyr på. Rundt ham står det flere bevæpnede IS-soldater.

Onsdag dukket det opp enda en sjokkerende video. Denne gangen fra byen al-Raqqa nordøst i Syria, IS sitt hovedkvarter i Syria.

Åtteåring: - Jeg ville ha brent ham med mine egne hender
Videoen viser hvordan hundrevis av mennesker, både voksne og barn, er samlet i gaten for å se IS sette fyr på den jordanske piloten på storskjerm. Videoen skal ifølge Daily Mail ha blitt spilt om og om igjen.

Under visningen skal folkemengden ha heiet og ropt religiøse slagord mens de så piloten gå opp i flammer.

Opptaket fra al-Raqqa - som har fått tittelen «Muslimers fryd for brenningen av jordansk pilot» - viser også reaksjoner fra tilskuerne.

- Jeg ville ha brent ham med mine egne hender, sier et barn som befinner seg midt i mengden av heiende IS-tilhengere. Gutten skal ikke ha vært mer enn åtte år gammel.

Kan ha blitt drept for en måned siden
Flygeren Al-Kasaesbeh ble tatt som gissel av IS på julaften. Han var den første piloten som ble tatt som gissel fra den USA-ledede koalisjonen som kjemper mot IS.

Han ble tatt til fange da flyet hans styrtet under et kampoppdrag i Syria i desember.

Det er antatt at 26-åringen ble drept allerede for en måneds tid siden, men IS publiserte ikke videoen før tirsdag denne uka.

Se video fra filmvisningen i al-Raqqa:

HTML EMBED

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED