Arild Rønsen

Sjokkerende dokumentar om Michael Jackson

MICHAEL JACKSON USKYLDIG? Mye tyder på at disse demonstrantene har en dårlig sak.

MICHAEL JACKSON USKYLDIG? Mye tyder på at disse demonstrantene har en dårlig sak.

Liker du Michael Jackson? I kveld må du stålsette deg. «Leaving Neverland» er rystende tv.

Debatten om hvorvidt NRK burde vise denne dokumentaren har gått høyt og bredt. Mitt svar er et rungende ja. Om dette var en oppdikta historie – altså en spillefilm – ville vi sagt at skuespillerne var sensasjonelt gode.

Så er dessverre ikke tilfelle. De to gutta forteller sin historie. Og de er overmåte troverdige. Dette kan de umulig ha funnet på. Dessverre.

Vi snakker om smågutter som har blitt seksuelt misbrukt på det groveste – i det ene tilfellet fra vedkommende var mellom sju og 14 år gammel. Gjensidig masturbasjon, oralsex, forsøk på analsex. Tidvis med den aller groveste porno som lyd- og filmspor. I badekaret.

Da de rettslige forfølgelsene ble innleda, fikk en av de misbrukte beskjed av Michael Jackson at han måtte dra hjem – straks! – for å fjerne underbuksa han brukte i går kveld. Der kunne det nemlig være blodspor. «Bli kvitt den!»

Jackson ble blankt frifunnet i 2005. De to som nå står fram vitna til fordel for ham i retten. Hvorfor? Jacksons advokater drilla dem: «Advokatene i aktoratet vil si at de veit hva som foregikk. Ikke tro dem! I virkeligheten veit de ingen ting!»

Hvorfor fortalte de ikke sannheten? Michael Jackson formante sine ofre at «om det vi gjør kommer fram, vil vi begge havne i fengsel resten av livet».

Som 10-åring er det vel kanskje ikke så enkelt å skjønne at man blir misbrukt? Og de elska jo Michael Jackson over alt på jord!

Kan det finnes økonomiske motiver for at dette nå dras fram, 10 år etter at Michael Jackson døde? Ja, og i dette spørsmålet skal jeg ikke forsøke meg som dommer. Men bildet som tegnes av en kynisk, pedofil overgriper er sjokkerende.

Jeg er svoren fan av Michael Jackson. Verden har aldri sett en så komplett artist. Danseren. Komponisten. Vokalisten. Men jeg skal ikke høre «Heal the World» eller «We are the World» i kveld.

NRK har anbefalt 12-års grense for å se dokumentaren. Jeg er vanligvis ikke spesielt sensurkåt av meg, men dette skjønner jeg ingen ting av. Denne filmen egner seg på ingen måte for 12-åringer. Like lite som livet med Michael Jackson egna seg for 12-åringer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer fra blogger: Arild Rønsen

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag