*Nettavisen* Nyheter.

Sjokkerer med naken mann

Foto: AFP/WILLIAM WEST

En naken, tynn mann som henger etter to stokker vekker oppsikt i Melbourne.

31.08.05 14:53

Skulpturen har fått navnet «The Hanging Man» og er laget av kunstneren Sam Jinks. Den vises i West Space Gallery i Melbourne, Australia.

Jinks har bakgrunn fra arbeid med spesialeffekter innenfor film og tv. Han forteller at han med skulpturen har ønsket å utforske smerte og ensomhet. Uttrykket er morbid, men ikke bare det, mener kunstneren.

- Jeg mener det er et sterkt element av uskyld i dette kunstverket. Jeg prøvde å få frem en oppriktighet i ansiktet som jeg mener tilfører en ubekymret uskyld, sier Jinks til The Age.

I arbeidet med skulpturen begynte han med en levende modell. Men han var ikke fornøyd med resultatet, og laget en ny med sterk inspirasjon fra Art Deco-figurer og Bernini-krusifiker.

Dette har bidratt til den morbide blandingen av klassisk krusifiks og en levende person.

- Jeg skapte personen som en levende person, men ville ha ham som en mann med fysiske lidelser. Derfor kan han nok virke død.

«The Hanging Man» er laget av silikon, og er cirka to tredjedeler så stor som et gjennomsnitlig menneske. Likevel er den så naturtro at den får folk til å gå tett på for å utforske skulpturen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.