RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjokkerer modellbransjen

Sist oppdatert:
Modellbransjen er sjokkert over at moteuken i Spania har forbudt det de mener er undervektige modeller på catwalken.

(SIDE2:) Det reageres sterkt i både modellbyråer og blant modeller på forbudet moteuken i Madrid påla sine modeller sist uke.

- For tynne
Moteuken nektet modeller under en viss BMI (body mass index) å gå på catwalken, og de som de mente var for tynne, sendte de til lege.

- Vi vil fokusere på helse og skjønnhet, sier en representant for moteuken.

Det har fått New York-baserte Elite til å se rødt. Sjefen Cathy Gould sier til Reuters at hun mener modellbransjen brukes som en synebukk for sykdommer som anoreksia og bulimi.

- Respekt for modeller
- Hva med å respektere modeller og designere, mener hun.

Modellbyråene frykter at trenden vil spre seg etter at Milanos borgermester, Letizia Moratti, fortalte en italiensk avis at hun synes et forbud mot sykelige tynne modeller var bra.

Madrid forbød modeller med en BMI under 18 som regnes som undervektig. Det er antatt at en stor modell som Kate Moss kommer inn under den kategorien.

I en intervjurunde Dagbladet gjorde syntes norske krefter innen modellverdenen at tiltaket var godt. Men de tvilte sterkt på om det ville bli fulgt opp av modellbyrårer og andre moteuker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere