*Nettavisen* Nyheter.

Sjokkert over fengsling og siktelse

Foto: Scanpix

Den profilerte Ap-politikeren Farahnaz Bahrami ble pågrepet og fengslet i to dager.

17.08.13 10:45

(HAMAR ARBEIDERBLAD): Farahnaz Bahrami ble siktet for å ha påvirket et vitne i en alvorlig kriminalsak. Vararepresentanten til Stortinget stiller seg helt uforstående til siktelsen.

Klokken 20.13, tirsdag denne uken, ble den profilerte politikeren pågrepet av politiet. Dette hadde sin forbindelse med en meget alvorlig straffesak som har gått i Hedmarken tingrett denne uka, hvor en annen person i tilknytning til henne, har vært tiltalt for drapsforsøk.

Bahrami, som også er regiondirektør i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, ble holdt i politiets arrest i to døgn og er nå siktet for brudd på straffeloven § 132 a.

Den har følgende ordlyd:

«For motarbeiding av rettsvesenet straffes den som ved vold, trusler, skadeverk eller annen rettsstridig atferd overfor en aktør i rettsvesenet eller noen av hans nærmeste, opptrer slik at det er egnet til å påvirke aktøren til å foreta eller unnlate en handling, et arbeid eller en tjeneste i forbindelse med en straffesak eller en sivil sak».

- Uforstående
Magnus Schartum-Hansen som er politiadvokat i Hedmark politidistrikt, bekrefter siktelsen og pågripelsen, men ønsker ikke å kommentere den utover hvilken paragraf politikeren er siktet for.

- Saken etterforskes videre og vedkommende har fortsatt status som siktet, sier politiadvokaten til HA.

Når man sikter og pågriper en person, må politiet ha en skjellig grunn til mistanke eller en sannsynlighetsovervekt på at det er begått en straffbar handling. Skyldspørsmålet i straffesaker blir først avgjort hvis det foreligger en rettskraftig dom.

Politikernes advokat, Emil Tømmerby Nordby, sier til HA at hans klient stiller seg helt uforstående til siktelsen.

Ifølge ham mener politiet at politikeren skal ha forsøkt å påvirke et vitne i en straffesak, noe hun selv sterkt bestrider.

- Min klient har gitt sin forklaring til politiet og stiller seg helt uforstående til siktelsen. Både klienten og jeg regner klart med at denne saken kommer til å bli henlagt, sier advokaten.

Han mener det er ubegripelig at Bahrami ble satt to døgn i arrest og svarer slik på spørsmålet om hvorfor han er så sikker på henleggelse:

- Det er andre forhold i saken som jeg nå ikke ønsker å gå inn på. Derfor kan jeg hevde at dette sannsynligvis vil gå mot henleggelse.

Bahrami har som vararepresentant for Stortinget, representert Arbeiderpartiet og Hedmark totalt 57 dager denne perioden. Hun står på 8. plass på årets stortingsliste.

Sjokkert politiker
Farahnaz Bahrami sier til HA at hun er sjokkert over siktelsen og at hun ble pågrepet av politiet:

- Jeg har fullt tillit til at politiet finner ut av denne saken. De gjør bare jobben sin, selv om det er tungt når det rammer, sier Bahrami.

- Hva skjedde, egentlig?

- To personer som jeg ikke har noe å gjøre med har kranglet. De har trukket mitt navn inn i en sak jeg ikke kjenner til, sier Bahrami og legger til:

- Jeg stiller meg helt uforstående til hele saken. Dette er bare tragisk!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag