NEW YORK (Nettavisen): Prins Andrew (61) og hans advokater filleristes nå av flere advokater og juseksperter.

- Dette er responsen fra en grusom person og skandaløst, sier en amerikansk professor.

Se prins Andrew forsvare seg mot sex-anklagene her:

- Begikk overgrep mot Virginia Giuffre

Kritikken kommer etter at det i forrige uke ble kjent at prins Andrew krever at den kommende rettssaken i overgrepssøksmålet mot ham går foran en jury.

Les også: - Krevde gruppesex fem ganger i uken

Prins Andrew, sønn av britiske dronning Elizabeth, har blitt saksøkt av Virginia Giuffre (38), som hevder at han begikk overgrep mot henne for rundt tjue år siden. De angivelige overgrepene skal ha blitt tilrettelagt av den nå avdøde milliardæren Jeffrey Epstein og den dømte Ghislaine Maxwell.

Les også: Advokaten hamret løs etter denne uttalelsen: - Det endte opp i en skikkelig sex-orgie

Onsdag i forrige uke levert prinsens advokater flere rettsdokumenter til en domstol i New York. I dokumentene står det at han nekter for alle anklager mot ham og at han krever en juryrettssak.

Les også: «Et seksuelt rovdyr»: - Hun deltok konstant i sexorgier

Skal forklare seg

Lørdag kveld blir det opplyst at prins Andrew skal i London møte advokatene til Giuffre som har anklaget ham for overgrep, og avgi forklaring under ed, ifølge flere medier.

- Vi har gått med på at hertugen frivillig skal stille til vitneforklaring 10. mars, sier en kilde nær prins Andrew til nyhetsbyrået AFP lørdag.

Den ikke navngitte kilden tilføyer at Virginia Giuffre ikke har forpliktet seg til tid eller sted for sin vitneforklaring, på tross av gjentatte anmodninger. Nyhetsbyrået PA siterer de samme opplysningene. Ifølge The Daily Telegraph skal Giuffres advokater også snakke med to vitner i Storbritannia.

Vil gi Virginia Giuffre delvis ansvaret

Men ut fra dokumentene fremgår det også at hans advokater prøver å gi Virginia Giuffre delvis ansvaret for misbruket, noe som nå blir kritisert for å være både grusomt og upassende, skriver The Guardian.

I et av dokumentene, som bærer tittelen «Skader bidratt til av andre» hevder advokatene at om Virginia Giuffre fikk noen skade av det som fant sted, så bidro hun «i det hele eller delvis selv til denne skaden», skriver advokatene i dokumentet.

Les også: 10 bisarre funn i Epsteins leilighet: Bill Clinton-maleri går verden rundt

I et annet dokument, under tittelen «Samtykke», skriver også advokatene at dersom hun ble skadet slik som det fremgår fra hennes søksmål, så er disse å anse som ugyldige på grunn av samtykke.

Les også: - Jeg ble helt forskrekket, jeg hadde aldri sett en penis før

«Forbausende tonedøv» strategi

Flere aktorer og advokater The Guardian har snakket med og som har jobbet med seksuelt misbruk, sier de er sjokkert over strategien til prins Andrews advokater.

De hevder strategien hans er «forbausende tonedøv» med tanke på pressedekningen i saken, og spesielt også fordi saken kan komme til å gå foran en jury i New York.

En av dem som reagerer er en tidligere aktor i seksualkriminalitet og nå professor i seksuell juss ved New England Law i Boston, Wendy Murphy.

Hun betegner advokatenes argumentasjon som «responsen fra en grusom person og skandaløst».

- Det å si at hun opptrådte basert på sin egen vilje, noe som igjen førte til at hun ble voldtatt av en mann med så mye makt, det er en farlig ting å gjøre, sier Wendy Murphy til The Guardian.

- Det kommer til å påføre prinsen enormt mye negativ publisitet, noe det også burde. Og hvis du ber en jury om å legge skylden på et barn, så kommer det til å slå skikkelig kraftig tilbake på deg, sier Murphy.

- Det er upassende

Professoren sier hun er forvirret og stiller seg svært undrende til hvordan en 17 år gammel jente kunne samtykke til sex-trafficking. Hun vektlegger også at samtykke innenfor sex-trafficking er straffbart.

Les også: - Her hadde hun gruppesex med jenta og milliardæren

- En person kan ikke samtykke til trafficking noe mer enn man kan samtykke til slaveri, sier Murphy.

Hun sier også at selv om prinsens og advokatens strategi rundt samtykke teknisk sett er innenfor lovens rammer, så er det svært upassende.

- Det er upassende når man tenker på påstandene i denne saken, om at dette var en systematisk traffickingindustri, en ulovlig operasjon som var utrolig veletablert og rett og slett grotesk med tanke på hvordan de rekrutterte og valgte ut sårbare jenter, sier professor Murphy.

Les også: - Noen svært mektige personer er redde for hva Ghislaine Maxwell har å si - nå må dere holde henne i live!

- Utrolig

Hun får også støtte fra Eric Baum i advokatfirmaet Eisenberg & Baum, en advokat som flere ganger har representert sex-ofre.

Les også: - Hun ba meg rekruttere flere jenter til å gi ham oralsex

- Prins Andrew har nektet for at han i det hele tatt har truffet frøken Giuffre, og har nektet for at de to hadde seksuell kontakt. Og nå i sitt svar til retten, så benekter han det fortsatt, mens han sier utrolig nok at om disse hendelsen fant sted, så var det med samtykke, sier Baum.

Mulig rettssak i september/desember

Det er fortsatt uklart om søksmålet vil ende med en rettssak i New York, men U.S. District Judge Lewis Kaplan på Manhattan har tidligere signalisert at en rettssak kan starte en gang mellom september og desember i år.

Søksmålet mot prinsen er sivilt, og han er ikke straffeforfulgt i saken.

Les: Virginia Roberts Giuffre om prins Andrew: – Han vet hva som skjedde og bare en av oss snakker sant

David Boies, som er en av USAs mest anerkjente advokater, og som representerer Virginia Giuffre, sier at han før fristen som er satt til 14. juli i år, skal til London hvor han skal stille spørsmål til prins Andrew i forbindelse med søksmålet. Her må prinsen forklare seg under ed.

Les også: Prins Andrew om Epstein-kontakt: - Jeg straffer meg selv for det hver dag

- Jeg skal helt åpenbart stille ham spørsmål. Og selv om noen av spørsmålene kan bli ubehagelige, så skal jeg ikke være aggressiv på noen måter som kan være støtende for ham. Jeg skal være respektfull, sier Boies til The Daily Telegraph.

I det samme intervjuet sier advokaten at det er åpning for at de vil inngå et forlik med prinsen, men at de stiller helt tydelig krav.

- Bildet er manipulert

Et sentralt element i striden mellom prins Andrew og Giuffre, er et fotografi som Giuffre har offentliggjort og som tilsynelatende viser prinsen med armen rundt hennes bare midje.

Les også: - Ble lokket inn på et massasjerom fylt med bilder av nakne kvinner

Prins Andrew har flere ganger hevdet at bildet må være manipulert.

Les også: Slik ble Trump-damene ansatt: Sammenlignes med Stasi og Gestapo

Har tydelige krav til et forlik

Advokaten David Boies sier nå at Giuffre ikke har tenkt å inngå noe forlik med prins Andrew hvis han fortsetter å benekte at han har truffet henne og fortsatt hevder at det aktuelle fotografiet er falskt.

Boies opplyser derimot at det vil kunne være aktuelt inngå et forlik om summen de blir tilbudt er såpass stor at den kan bli ansett som en «rettferdiggjørelse».

Les også: Ghislaine Maxwell kjent skyldig i å ha hjulpet Epstein med å forgripe seg på tenåringsjenter

- Det er svært lite sannsynlig at vi inngår et forlik i en situasjon hvor vi bare blir gitt en sjekk. Så hvis prins Andrew opprettholder sine uttalelser om at «jeg har aldri hørt om denne personen», «fotografiet er forfalsket», så tror jeg ikke vi kunne ha inngått et forlik med et slikt utgangspunkt.

Les også: « Epstein hadde tre jenter om dagen»

- Når det er sagt, om man hadde inngått et forlik der summen er stor til å være, la oss si - en rettferdiggjørelse, så er det naturlig nok noe vi ville sett på, sier advokaten til The Daily Telegraph.

Boies er svært kjent i USA og har hentet inn rundt en milliard dollar eller rundt 8,8 milliarder norske kroner, for sine klienter i ni forskjellige forlik de siste årene, skriver Daily Mail.

Les også: Pilot sier at prins Andrew var om bord Epsteins privatfly