*Nettavisen* Nyheter.

Sjokkerte kolleger

Foto: Tom Melbu, Avisa Nordland

Sjefen til den overgrepssiktede bodøværingen er overrasket.

20.11.09 11:34

Bodømannen i 30-årene er varetektsfengslet i fire uker og er siktet for seksuelle overgrep mot flere barn under 14 år. Etter at han ble pågrepet 9. november har han erkjent forholdene han er konfrontert med hittil. Flere politidistrikt har jobbet med saken og Kripos er også involvert i saken.

Les også: - Kan ha begått overgrep i hele Norge

- Dette kommer som et sjokk på oss. En total overraskelse.

Det sier sjefen til den overgrepssiktede Bodø-mannen til Avisa Nordland. Han har vært ansatt siden 1994.

- Med plettfri vandel, sier sjefen.

- Uklanderlig
- Ingen ting har gitt oss indikasjoner på hva mannen åpenbart har holdt på med utenom arbeidstiden. På jobb har innsats og oppførsel vært uklanderlig. Arrestasjonen og siktelsen kommer som et total overraskelse. Ikke i vår villeste fantasi kunne vi ha tenkt oss det vi nå har fått vite.

- Det er ikke bare jeg som er overrasket. Det gjelder samtlige ansatte, sier sjefen.

Alene
Bedriften er i servicebransjen.

Mannen i 30-årene har ikke et arbeid som har gitt han anledning til nærkontakt med barn.

- Han har heller ikke vært engasjert i frivillig arbeid, etter det vi kan se. Han synes å ha operert alene og uten noe nettverk av likesinnede rundt seg, sier påtaleleder Heidi Kløkstad i Salten politidistrikt.

Følg saken på nettsidene til Avisa Nordland.

400 videoer
Mer enn 1500 bildefiler, 400 meldinger og nesten 400 videoer skal nå gjennomgås, opplyser politiet i Salten i en pressemelding. I tillegg skal internettlogger og telefonsamtaler sjekkes.

Dette materialet kommer bare fra beslagene som er gjort hos den siktede bodømannen. Dokumentasjon fra ofrene i saken er ennå ikke ferdig kartlagt.

- Fra mandag vil hele 20 tjenestemenn og -kvinner gå gjennom videoene på skift, delvis fordi materialet er så omfattende, og delvis fordi påkjenningen på tjenestemennene som skal gå gjennom videoene er stor, forklarer Kløkstad.

Flere bekymrede foreldre har ringt og tipset politiet etter torsdagens pressekonferanse og medieoppslagene.

Ofrene kommer fra flere deler av landet, og politiet i Salten tror saken kan bli enda større enn den allerede er. Omfanget av det beslaglagte materialet er så stort at også andre berørte politidistrikt vil bli bedt om støtte for å få oppklart alle straffbare forhold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.