*Nettavisen* Nyheter.

Sjokkerte Leopard-ryttere

Foto: FRANCOIS LENOIR (Reuters/Scanpix)

Visste ingenting om frieriet til Team RadioShack.

07.09.11 18:20

- Jeg vet ingenting, sier en åpenhjertig Joost Posthuma til De Telegraaf.

- Dette er bemerkelsesverdig, men jeg må bare anta at rettighetene i kontrakten min blir respektert. Jeg håper jeg ikke får beskjed om en måned at de ikke har bruk for meg, for da vil det være umulig å finne et nytt lag, bemerker han overfor avisen.

Og det er flere enn Posthuma som har grunn til å være bekymret. L’Équipe skrev hvilke 11 ryttere som må belage seg på å finne nye arbeidsgivere etter sesongen, men flere av disse hevder aldri å ha mottatt noen formell beskjed fra Leopard-Trek.

Ikke informert
Verken Martin Mortensen eller Jakob Fuglsang var informert om lagets framtid i forkant av Leopards egen kunngjøring av nyheten.

- Så vidt jeg vet, stemmer ikke disse opplysningene. Verken Davide Vigano eller Thomas Rohregger har hørt noe fra laget, uttalte Jakob Fuglsang til ekstrabladet.dk mandag ettermiddag.

I natt kom det så en pressemelding fra RadioShack hvor det ble bekreftet at Fuglsang er del av framtidsplanene.

Ryttere som Linus Gerdemann, Dominic Klemme, Oliver Zaugg, Jens Voigt, Stefan Denifl, Maxime Monfort, Giacomo Nizzolo og Will Clarke går en usikker fremtid i møte.

Stamsnijder: - Jeg er bekymret
Enda verre er det for Brice Feillu, Fabian Wegmann, Thomas Rohregger, Martin Mortensen, Martin Pedersen, Tam Stamsnijder, Bruno Pires, Anders Lund og Davide Vigano. Disse 11 har fått beskjed via L’Équipe om at deres tjenester ikke er ønsket videre.

- Jeg er bekymret, men jeg må anta at kontrakten min respekteres, forteller Stamsnijder til Telegraaf.

- Det var ingen offentliggjøring, ingen beskjed om at laget ikke kommer til å fortsette, slik det gjorde da Agritubel stanset opp i 2009, sier Brice Feillu til L’Équipe ifølge cyclingnews.com.

- Som de øvrige rytterne, har heller ikke jeg mottatt noe fra offisielt hold. Martin Mortensen bekreftet det han visste per telefon. Vi forsøker selvsagt å finne ut mer fra støtteapparatet, men ting er fremdeles uavklart, legger han til.

Dansk nettsted: - Nygaard er ferdig
Heller ikke sportsdirektørene i Leopard-laget later til å være informert om Flavio Beccas planer.

- Jeg har hørt ryktene og jeg har min mening om det, men dette er ikke noe jeg vil kommentere rundt nå, sier Kim Andersen til sporten.dk.

Nettstedet skriver for øvrig også at generalmanager Brian Nygaard er ferdig i det luxembourgske laget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.