NEW YORK (Nettavisen): Ifølge New York Times-reporteren Maggie Haberman har Donald Trump fortalt flere personer at han regner med å returnere til Det hvite hus som president i løpet av august.

Oppsiktsvekkende Twitter-melding

De oppsiktsvekkende opplysningene fremkommer i en Twitter-melding som reporteren la ut på tirsdag:

Det har i flere måneder versert en konspirasjonsteori om at Trump vil bli gjeninnsatt som president i august, blant annet innenfor den kjente konspirasjonsteori-grupperingen QAnon.

Les også: Trump-advarsel: - Jeg ville bli sjokkert

En av dem som har omtalt denne konspirasjonsteorien en stund er den kontroversielle og kjente toppsjefen i MyPillow, Mike Lindell, skriver Insider.

Han var en av Trumps sterke økonomiske støttespillere under presidentvalget.

Lindell hevder han sitter på så sterke bevis om at valget ble rigget, at når han legger disse bevisene frem for domstolen i august i år, så vil Høyesterett ikke ha noe annet valg enn å annullere valget og gjeninnsette Trump som president, skriver Insider.

- Trump kan gjeninnsettes

En annen person som har gitt sin støtte til denne teorien, er Trumps tidligere advokat Sidney Powell. Hun gjentok også denne konspirasjonsteorien under en QAnon-konferanse i helgen.

Powell, som gikk til flere mislykkede søksmål for Trump i forbindelse med presidenvalget for å prøve å få annullert resultatene, sa på QAnon-konferansen i helgen at Trump fortsatt kunne innsettes som president, men at han ikke ville få tilgodesett all tiden han har mistet.

- Han kan rett og slett gjeninnsettes, sa hun til stor jubel i salen.

Les også: Hillary Clinton kommer med sjokkerende Trump-påstand

- En ny innsettelsesdato er satt, og Biden får da beskjed om å flytte ut av Det hvite hus, og president Trump får flyttes inn igjen. Jeg er sikker på at han ikke kommer til å få tilgodesett den tapte tiden, dessverre, fordi grunnloven setter datoen for innsettelse, men han burde definitivt få resten av sin presidenttid og vil gjøre det beste ut av det, sier Powell.

Se video av hennes uttalelse her:

I tillegg har en podcast fra Trumps tidligere valgstrateg, Steve Bannon, også forsterket denne konspirasjonsteorien.

Les også: Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

Det nye nå er at New York Times reporteren hevder at Trump skal ha omtalt dette selv blant personer i sin omgangskrets.

Donald Trump har foreløpig ikke kommentert opplysningene fra New York Times-journalisten.

Insider viser til at konspirasjonsteorien om at Trump skal innsettes igjen i august, nå kan spre seg ytterligere blant hans tilhengere.

De viser også til at kravet om å få omgjort valgresultatet 6. januar i år, fikk fart på seg gjennom en pro-Trump bussturné som til slutt endte med stormingen av Capitol.

Les også: Trump-etterforskningen: - Ikke ta meg, ta Melania!

- 15 prosent tror på QAnon

I forrige uke kunne Nettavisen fortelle om en ny amerikansk meningsmåling som viser at rundt 15 prosent av de spurte tror på konspirasjonsteorien QAnon, og dermed mener at landet styres av en elite bestående av satandyrkende pedofiler.

– Dette er ord jeg aldri trodde jeg skulle skrive i en spørreundersøkelse, eller at det skulle være nødvendig å skrive, men så langt har det gått, sier Robby Jones.

Fikk tre spørsmål

I meningsmålingen ble det stilt tre spørsmål:

1. Myndighetene, media og finansielle institusjoner i USA er kontrollert av en gruppering med satandyrkende pedofiler som driver en global sex-menneskehandel med barn.

2. Snart brygger opp til en storm der makteliten skal feies unna og de rettmessige lederne gjeninnsettes.

3. Fordi ting allerede har gått over styr, så vil ekte amerikanske patrioter trolig måtte ty til vold for å redde vårt land.

Les også: Brøt med Trump - fikk «djevelbrev» fra familien

I undersøkelsen svarer hele 15 prosent at de er enige i at djeveldyrkende pedofile styrer viktige samfunnsinstitusjoner, som er påstand fra konspirasjonsteorien QAnon.

Like mange er helt eller delvis enige i at «ekte amerikanske patrioter kan bli nødt til å ty til vold for å redde landet», skriver New York Times.

Les mer: Ferske sjokktall om konspirasjonsteorier