NEW YORK (Nettavisen): Det eksakte tallet på 977.509 personer, som ble presentert i Det hvite hus på tirsdag, er hele 88 prosent høyere enn tilsvarende periode året før.

Det er også 72 prosent høyere enn tilsvarende tall i 2014.

- Disse tallene er tall som intet immigrasjons system i hele verden er designet til å håndtere, heller ikke vårt, sier Mark Morgan, sjefen for USAs grensekontroll, til CNN.

Se video fra pressekonferansen øverst.

Mark Morgan gjorde også et poeng av at det nå er bygd rundt 114 kilometer med mur etter at Donald Trump ble president. Se hele pressemøtet med Mark Morgan her.

Les: Her er 100 kilometer av Trumps nye gjerde

Antallet flyktninger og innvandrere som blitt arrestert eller avvist på grensen inn til USA, er nå på kraftig vei nedover. Det var bare litt over 52.000 pågripelser på grensen til Mexico i september, ned nesten 65 prosent fra toppen i mai.

Les: Arrestasjonene på USA-grensen stuper etter Trump-tiltak

Kort tid etter tallene ble kjent, er Donald Trump ute på Twitter og kommenterer grenseproblematikken.

- Den amerikanske grensen er SIKRET, skriver presidenten.

Sank med 60 prosent i august

Antall ulovlige innvandrere som blir arrestert på grensen mellom USA og Mexico har stupt etter at president Donald Trump svingte pisken mot mexicanske myndigheter.

Flyktninger fra Honduras, El Salvador og Guatemala utgjør den største grupperingen av flyktninger som kommer til USA-grensen.

Antallet arrestasjoner på grensen til USA, som brukes som en indikator på ulovlig innvandring, sank til 51.000 i august, en nedgang på hele 60 prosent fra toppen i mai, da over 130.000 personer kom til grensen. Ifølge grensevaktene er årsaken til nedgangen avtalen Trump inngikk med Mexico i juni.

Da truet Trump meksikanerne med å innføre en toll på 25 prosent på meksikanske varer som kom inn til USA om de ikke tok grep på strømmen av innvandrere som kom til den amerikanske grensen. En slik toll ville vært krise for Mexico, som sender 80 prosent av sine eksportprodukter til USA.

Ifølge avtalen skulle meksikanske myndigheter sammen med Nasjonalgarden slå hardt ned på ulovlige innvandrere som kom til den meksikanske grensen i syd ved Guatemala.

Les mer: Arrestasjonene på USA-grensen stuper etter Trump-tiltak

Trump vant i Høyesterett

For en måned siden ble det klart at Høyesterett i USA godkjenner Trumps asylregler. De godkjente da loven som forhindrer de fleste migrantene fra Mellom-Amerika å søke asyl i landet.

Høyesterett tok stilling til den omdiskuterte regelen som forhindrer alle som tidligere har passert gjennom et annet land på vei til USA, å søke asyl.

Beslutningen, som opphever en midlertidig kjennelse fra en lavere domstol, vil innebære at de aller fleste som forsøker å ta seg inn i USA, vil bli sendt tilbake til det første landet utenfor sitt eget slik at de i stedet må søke asyl der.

Her er bilder som grensemyndighetene har lagt ut de siste dagene: