*Nettavisen* Nyheter.

Sjokkvideo: Politimann steinet utrydningstruet dyreart for moro skyld

Vekker avsky.

04.10.19 13:25

Australsk politi etterforsker nå en av sine politibetjenter etter at en video hvor han tilsynelatende steinet en forsvarsløs vombat til døde gikk viralt på sosiale medier.

Videoen ble lagt ut på Facebook av Wombat Awareness Organisation og viser en toppløs mann - identifisert som Waylon Johncock - som jager det utrydningstruede dyret mens han smiler bredt og gir tommel opp til kameraet.

Se klippet øverst i saken. Vi advarer mot sterke bilder.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Politimannen smilte og gav tommel opp mens han jaget det vettskremte dyret. Foto: (Wombat Awareness Organisation)

På slutten av videoen faller det stakkars dyret over på siden etter å ha blitt truffet gjentatte ganger i hodet av politimannens steinkasting.

- Du har drept ham, bro. Første fyren som har drept en vombat til fots med en stein, kompis, hører man en annen stemme si i bakgrunnen.

Etterforskes

I kjølvannet av den sjokkerende videoen har politiet i Australia forsikret at episoden vil bli etterforsket, men har ikke sagt om hvilke konsekvenser det vil få for politimannen.

- Det vi har her er en pågående etterforskning, men basert på bevisene som foreligger, uten å kjenne alle detaljene, tror jeg ikke noen vil godta den adferden vi fikk se, sa minister for politiet Corey Wingard til australsk media.

- Vi er klar over sinnet rundt denne saken. Jeg vil forsikre alle om at handlingene ikke er i tråd med det jeg forventer av mine ansatte. Flere andre ansatte har også uttrykt til meg at de synes bildene er motbydelige.

Vobaten er listet som utrydningtruet grunnet liten befolkningsstamme, angrep fra ville hunder, og sykdom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.