Gå til sidens hovedinnhold

Sjokkvideo: Uprovosert slo mannen to personer i bakken på Burger King

- Volden kunne fått langt mer alvorlige konsekvenser, sier politiet.

Dommen mot nordmannen er nå rettskraftig, og Vest politidistrikt har valgt å offentliggjøre videoen fra Burger King i Førde 23. september 2018.

Høyesterett og lagmannsretten avviste anken, og dommen på sju måneder ubetinget fengsel fra Sogn og Fjordane tingrett ble dermed stående.

- Offentliggjør av allmennpreventive hensyn

Politiadvokat Malin Skeibrok Ånensen i Vest politidistrikt sier at politiet velger å offentliggjøre videoen av allmennpreventive hensyn. Videoen er sladdet slik at personene ikke er gjenkjennelige.

- Politiet ser svært alvorlig på voldshendelsene. Det er tale om uprovosert vold i beruset tilstand, begått på nattestid og på offentlig sted. Volden de fornærmede er utsatt for, kunne fått langt mer alvorlige konsekvenser. Slike kraftige, målrettede slag mot ansikt har et omfattende skadepotensiale. Lovforarbeidene er skjerpet for denne type lovbrudd de siste årene, og dette er også fulgt opp i rettspraksis. Påtalemyndigheten mener derfor at straffen i denne saken er riktig og i samsvar med forarbeidene og rettspraksis, sier hun til Nettavisen og fortsetter:

- Allmennpreventive hensyn gjør seg sterkt gjeldende i saken. Dette er også årsaken til at påtalemyndigheten velger å dele videoen med offentligheten, for at dette skal ha en forebyggende effekt.

Det var Firda som omtalte denne saken først.

Les mer

Ble banket opp mens andre filmet

- Jeg fikk sjokk

Den domfelte mannen erkjente straffskyld i tingretten og lagmannsretten, men fikk ingen strafferabatt. Domstolen mente at erkjennelsen kom fordi hendelsen var tatt opp på video.

- Jeg fikk sjokk, sa den domfelte mannen i Sogn og Fjordane tingrett, etter å ha sett videoen, skrev Firda i februar. Han fortalte at han hadde vært på byen, drukket mye alkohol, og ikke husket noe fra den brutale hendelsen i burger-restauranten.

– Som regel er jeg en rolig person, hevdet han i retten.

Mannen anket dommen på sju måneder, fordi han mente den var for streng. Ankene ble altså avvist og han må dermed sone straffen.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken