*Nettavisen* Nyheter.

Sjokolade mot smerte

Foto: (Crestock.com)

Søt nyhet for søtsugne.

(SIDE2): Slapp av og ta den en sjokoladebit - det kan hjelpe til med å lindre smerte, viser en ny studie ifølge Daily Mail.

- Det gir en sterk, sterk effekt, men det handler ikke om sult eller matlyst, sier professor Peggy Mason ved universitetet i Chicago som har foretatt studien.

Å spise og drikke viser seg å være en effektiv måte å gjøre smerte med tålelig på. Studien ble gjennomført på dyr, men professoren er sikker på at å innta mat og drikke for å lindre smerte har den samme effekten på mennesker.

Les også:- Søtsuget kan være et savn

Ikke sukker
Studien ble utført med henholdsvis vann, sukkervann og sjokolade som ble lagt inne i burene til testrottene. Deretter ble gulvet varmet opp slik at rottene måtte løfte beina for ikke å brenne seg.

Men når rottene spiste sjokolade eller drakk vannet, responderte de ikke til varmen på samme måte. De løftet ikke opp beina så fort som de gjorde da de ikke inntok mat eller drikke.

Tidligere studier har vist at sukkerholdig mat og drikker kan være smertelindrende, men den nye studien viser at det ikke er sukker og kalorier som er årsaken til lindringen.

- Det viser at det ikke har noe med kalorier å gjøre. Vann har ingen kalorier, sukkervann med sakkarin har ingen sukker, men begge har samme effekt som sjokoladen. Det er i og for seg ganske overraskende, sier Mason om eksperimentet.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Trøstespising
Trøstespising er smertelindring - men det må være noe som smaker godt.

Da rottene fikk teste ut noe som smakte vondt, reagerte de imidlertid på varmen like raskt som når de ikke spiste. Noe som kan bety at smaken har mye å si for lindringen.

- Å spise eller drikke noe er smertestillende, men vi trenger ikke sukkeret, sier professoren ifølge den britiske avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag