*Nettavisen* Nyheter.

Sjokolade til sjokkpris

Noen ganger kan det koste å være slikkmunn...

(LXUS.no) Sjokolade er et av verdens mest populære godterier og de fleste av oss nyter en bit sjokolade i ny og ne, men hva når sjokoladen overgår alt det andre du har i handlevognen?

LES OGSÅ:
Slik får du restaurantbordet du drømmer om
Minibarer i særklasse
Dyr kaffe er bare dritt

Noen sjokolader passer nok bare til helt spesielle anledninger, ettersom de kan koste mer enn en månedslønn. Nettstedet Trifter.com har listet opp verdens fem dyreste sjokolader, så vet du hvilke du burde være evig takknemlig for å få en smak av.

Klikk på bildet for å forstørre.

5. Godiva

Det belgiske sjokoladehuset Godiva produserer en serie med helt spesielle sjokolader kalt G. Denne svært eksklusive kolleksjonen er laget av de beste ingrediensene som er tilgjengelige og inneholder forunderlige smaker som peanøttsmør, syltetøy og eplepai.

Hver bit er håndlaget og dekorert av noen av verdens beste konditorer, og designet gjør at bitene føles som små, spiselige kunstverk.

Pris: 1400 kr per kilo

Klikk på bildet for å forstørre.

4. Richart

Richart sjokolade har en filosofi som gjør dem svært spesielle, de bruker nemlig minimum 70% Criollo-kakao i sjokoladen sin. Criollo er en kakao fra Venezuela som er ansett som en av de mest sjeldne, og selvfølgelig også en av de dyreste og mest eksklusive. Kakaoen som blir brukt er finmalt for at konsumentene skal få den beste smaksopplevelsen. Og for ikke å gjøre skam på den fine sjokoladen, brukes også det beste av mandler, bringebær, jordbær og krydder som smakstilsetninger.

Pris: 1500 kr per kilo

3. Delafee

Gull er varemerket til Delafee, og de har lansert en svært eksklusiv sjokoladeserie med spiselig gull. Gullflakene er helt ekte og av 24 karat, og legges utenpå hver praline for hånd. Gullflakene skinner som små stjerner på den sveitsiske sjokoladen og bør ta deg rett til sjokoladehimmelen.

Pris: 6300 kr per kilo

Klikk på bildet for å forstørre.

2. Noka

Noka sin Vintage-kolleksjon er laget av noe av verdens beste mørke sjokolade fra utvalgte plantasjer i Venezuela, Elfenbenkysten, Trinidad og Ecuador. Hver sjokolade inneholder minst 75% ren kakao fra kun en plantasje, noe som er ment å bringe frem selve essensen av stedet den kommer fra. En helt spesiell ting med denne sjokoladeprodusenten er at de ikke tilsetter noen typer emulgator eller vaniljeessenser i produktene sine.

Sjokoladen kommer i elegante sorte bokser, der hver bit er i perfekt størrelse for at du skal få den ultimate smaksopplevelse. Alle boksene kommer med smaksprofiler og tips om hvordan man får mest mulig ut av smaken i sjokoladen.

Pris: 10.600 kr per kilo

Klikk på bildet for å forstørre.

1. Knipschildt Chocolatier

Er du ute etter verdens dyreste sjokolade bør du prøve Knipschildts La Madeline au Truffe. Denne eksklusive sjokoladetrøffelen har faktisk en kjerne av en veldig sjelden fransk trøffelsopp kalt Perigord. Soppen blir så dekket av en base bestående av 70% mørk Valrhona-sjokolade, fløte, sukker, trøffelolje og vanilje, før den blir rullet i finmalt kakaopulver.

Resultatet er ren sjokoladeekstravaganse som blir levert liggende på en seng av sukkerperler i en sølvboks, og snørt igjen med et silkebånd.

Skal du ha denne sjokoladen må du være ute i god tid ettersom den må bestilles og kan ta opptil 14 dager å få tilsendt. Og når du først har fått den i hus holder den bare i syv dager.

Pris: 32.400 kr per kilo

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.