*Nettavisen* Nyheter.

Sjokoladebyene du må besøke

Søtere ferie skal du lete lenge etter.

(SIDE2): Tygg på disse reisemålene en liten stund. Fristelsene er i alle fall mange for de som liker dette brune vidunderet.

Pennsylvania
Dette er kanskje det nærmeste du kommer sjokoladefabrikken til Willy Wonka. Den største forskjellen er kanskje at absolutt alle kan kjøpe seg en gullbillett til Hershey’s Chocolate World.

Fornøyelsesparken ligger to timers kjøring fra Philadelphia.

Parken legger opp til en salig blanding av underholdning og en unik «sjokoladeopplevelse». Gjennom spesialeffekter reiser man sammen med animerte figurer gjennom regnskogen, hvor kakaobønnene gror, og over sjøen til Amerika. I tillegg til parken finnes det her både en ekte sjokoladefabrikk, et kinokompleks og en sjokoladespa.

Klikk på bildet for å forstørre.

Genève

Sveits er kjent for sin sjokolade og i denne byen er det hele fjell med godsaker. Bare hopp på sjokoladetoget i nærheten av Montreux og nyt turen helt til

sjokoladefabrikken Cailler-Nestle

i Broc. Toget går fra juni til oktober.

Her garanterer de sine gjester en sensasjonell opplevelse av kunnskap, oppdagelser og nytelse.

Normandie
Frankrike er mye mer enn vin og froskelår. Spander på deg et besøk til Michel Cluizels Chocolatrium i Damville, ikke langt fra Verneuil-sur-Avre.

Her kan man selv få se franske fristelser komme til liv, for så å spise dem opp like etterpå.

Brussel
Over 172.000 tonn sjokolade produseres i Belgia hvert år. Nesten litt kvalm mye, men det meste eksporteres verden rundt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kakao- og sjokolademuseet i Brussel

er plassen å besøke om du vil vite det som er å vite om sjokoladens lange historie. Her får man også se og smake på den beste sjokoladen som man kan få for penger.

Barcelona
Det var erobreren av den nye verden, Hernan Cortes, som skjønte at kakaobønner var en verdifull vare å ta med hjem til Europa.

Med seg på turen fra Mexico til Spania i 1528, hadde han også en oppskrift på sjokoladedrikken xocolatl. Et aztekisk navn for bittert vann, men drikken ble etter hvert til den faste massen vi i dag spiser som sjokolade. Dette lærer du alt om på Museu de la Xocolata.

Borgere i Barcelona var de første som fikk smake dette flytende vidunderet. Den dag i dag holdes tradisjonene ved like hos en rekke sjokoladefabrikker og – butikker. Cacao Sampaka holder til på gaten Consell de Cent, mens The Xocoa har flere små butikker rundt om i byen.

Les mer her: Sjokoladebyen Barcelona

Claremont, Tasmania
Selv i Australia måtte man ha Cadbury's deilige sjokolade. Så i 1922 bygde den britiske sjokoladegiganten en fabrikk på øya 20 mil sør for det australske kontinent.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her lages det 40.000 tonn med sjokolade hvert år og de som besøker fabrikken må gjerne ta en titt på produksjonen. Gratis sjokoladeprøver før og etter en guidet tur gir jo også en ekstra smak på opplevelsen.

Sjokolade står eller høyt i kurs på øya generelt, og flere tilflyttere har tatt med seg sine tradisjoner fra Europa. Paul og Beatrice Hafliger er et sveitsisk par som lager mye godt gjennom dere butikk Swiss Chocolatier i Launceston. I Latrobe, nær Devonport, finner vi The House of Anvers, drevet av den belgiske konditøren Igor Van Gerwen. Her er det både smaking og demonstrasjoner å teste ut.

(Kilder: The Sun/The Age)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.