Sjokoladekaker i luksusklassen

Foto: (Wien-Tourismus/Robert Osmark)

Uimotståelig! Det blir sjokoladekaken med rikelig av beksvart, litt bitter sjokolade.

31.03.08 15:34

(SIDE2): For å lage en mørk fristelse for voksne, tar du utgangspunkt i mørk sjokolade som inneholder rundt 70 prosent kakao tvers igjennom.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Frekt tilbehør
Du kan gi smaksløkene noe ekstra å bryne seg på ved å gjøre som aztekerne, og blande litt chilipulver sammen med sjokoladen.

En annen mulighet er å rive appelsinskall i røren og dynke med appelsinjuice. Peppermynteblader mellom kakebunnen gir et friskt og godt innslag. Syrlige ingredienser som rømme og yoghurt setter spiss på kaken. Et annet forslag er å blande inn peanøtter og rosiner i røren.

Myk på innsiden
Sjokolademoussekake passer godt i følge med aprikos. Hvit sjokolademoussekake serveres gjerne som iskake. Ta den opp fra fryseren en time før servering for å få den passe hard.

Kaker som skal være tunge og litt klissete må ikke steke for lenge, da blir de tørre. Fransk sjokoladekake er ekstra saftig fordi den lages helt uten mel.

Dekor
Friske bær og oppskåret frukt gjør kaken desto mer fristende. Bruk for eksempel bringebær, rips eller pasjonsfrukt.

Isteden for å legge pynten flatt på kaken kan det være spennende å tenke asymmetrisk og bygge i høyden. Dekorer også med hvit sjokolade. Lettvinte sjokoladekrøller får du ved å rive romtempererte sjokoladeplater med potetskrelleren.

Få flere oppskrifter her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag