Sjørøver «Storkjeft» lurt i fella

Foto: Tony Karumba (AFP PHOTO)

En av Somalias mest kjente pirater ble lurt i fella med falsk filmkontrakt.

14.10.13 20:50

Brussel (NTB-AFP) En av Somalias mest kjente pirater er pågrepet etter at han ble lurt med falsk filmkontrakt til å reise til Belgia.

Mohamed Abdi Hassan, også kjent som «Afweyne» eller «Big Mouth» («Storkjeft» på norsk), vil bli siktet for kidnapping og piratvirksomhet, opplyser statsadvokat Johan Delmulle.

Hassan ble pågrepet på flyplassen i Brussel lørdag da han ankom fra Nairobi. Samtidig ble en annen pirat, Mohamed Aden Tiiceey, en tidligere regionsleder i regionen Himan og Heeb i Somalia, også pågrepet.

Siktelsen vil lyde på kidnapping og piratvirksomhet utført i 2009 da det belgiske skipet Pompei ble angrepet og holdt av piratene i mer enn 70 dager.

De to somaliske piratene var blitt spurt om de ville samarbeide som rådgivere og eksperter i et filmprosjekt om piratvirksomhet. Filmen skulle også gjenspeile Mohamed Abdi Hassans liv som pirat.

Men da de landet i Belgia lørdag morgen for å signere en filmkontrakt ble begge somalierne pågrepet. Hassan skal i januar ha annonsert at han ville slutte som pirat etter åtte års aktivitet, og at han ville forsøke å overtale andre til å gjøre det sammen. Han skal blant annet ha vært med på å ta kontroll over den saudiarabiske supertankeren Sirius Star og ukrainske MV Faina. I begge tilfellene ble det utbetalt millioner av doller i løsepenger til piratene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag