RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sju år gammel jente voldtatt og drept i India


I løpet av den siste uken er det holdt en rekke demonstrasjoner over hele India, etter at en åtte år gammel muslimsk jente ble gjengvoldtatt og drept i januar i den indiske delstaten Jammu og Kashmir.
Her fra en demonstrasjon i Ahmadabad mandag 16 april. Foto: Ajit Solanki / AP / NTB scanpix
I løpet av den siste uken er det holdt en rekke demonstrasjoner over hele India, etter at en åtte år gammel muslimsk jente ble gjengvoldtatt og drept i januar i den indiske delstaten Jammu og Kashmir. Her fra en demonstrasjon i Ahmadabad mandag 16 april. Foto: Ajit Solanki / AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
En sju år gammel jente ble tirsdag funnet voldtatt og drept i India. Det er det siste tilfellet i en lang rekke drapsvoldtekter som har skapt sinne i India.

Levningene etter sjuåringen ble funnet på en byggeplass tirsdag morgen, etter at hun hadde blitt meldt savnet fra et bryllup i Etah i delstaten Uttar Pradesh.

Politiet mistenker en av familiens naboer, som hjalp til å sette opp teltene i forbindelse med bryllupet, lokket med seg jenta til en byggeplass i nærheten hvor han voldtok og kvelte i hjel sjuåringen.

Det er bare det siste tilfellet i en lang rekke drapsvoldtekter som har skapt store reaksjoner i landet den siste tiden.

I løpet av den siste uken er det holdt en rekke demonstrasjoner over hele India, etter at en åtte år gammel muslimsk jente ble gjengvoldtatt og drept i den indiske delstaten Jammu og Kashmir i januar.

Mandag ble de åtte mennene som er tiltalt i saken, stilt for retten hvor de erkjente seg ikke skyldig.

Voldtekten og drapet på åtteåringen fant sted i et hinduistisk tempel, og de tiltalte, som alle er hinduer, skal ha sett seg ut den muslimske jenta fordi de ønsker å drive de nomadiske muslimske stammene i området ut av den hindudominerte regionen.

To ministre i delstaten Jammu og Kashmir fra regjeringspartiet BJP måtte forrige uke gå av etter å ha uttrykt støtte til hinduistiske demonstranter som forsvarte de tiltalte.

Voldtekt av mindreårige er et stort problem i India, og ifølge indiske myndigheter var det 36.000 tilfeller av voldtekt og seksuelle overgrep mot mindreårige i landet i 2016.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere