Sju års fengsel for medvirkning til Stockholmsbomben

Glasgow (NTB-TT): Algerieren Nasserdine Menni er dømt til sju års fengsel for medvirkning til terrorisme i Stockholm i desember 2010.

Menni fikk dommen i en domstol i Glasgow mandag etter at han i juli ble kjent skyldig i å ha bidratt til å finansiere en terrorhandling i den svenske hovedstaden i 2010.

Den irakiskfødte svensken Taimour Abdulwahab sprengte seg i lufta i sentrum av Stockholm 11. desember 2010. Abdulwahab mistet livet, men ingen andre kom til skade. Domstolen mener Menni ga betydelig pengestøtte.

Rettssaken har vært ført i Skottland fordi Nasserdine Menni bor der og ble pågrepet der.

Abdulwahab mislyktes flere ganger med å detonere sprengladningen han hadde festet på kroppen, og hadde gått inn i en sidegate trolig for å undersøke sprenglandingen nærmere da den plutselig eksploderte. Rett før hadde han satt fyr på en bil han hadde fylt med sprengstoff, uten at eksplosivene gikk av.

Like før han gikk til aksjon hadde Abdulwahab sendt en melding til politiet og til mediene om at det forestående angrepet var en hevn for kunstneren Lars Vilks' omstridte tegninger av Profeten Muhammed som hund, og mot Sveriges innsats i Afghanistan. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.