RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sju års forvaring for voldtekter

De to samboerne til den tidligere drapsdømte mannen levde i et voldtektshelvete.

(iBergen.no) Bergen tingrett mener samfunnet må beskyttes mot 45-åringen og idømte ham forvaring i sju år, med en minstetid på fire år.

Drepte samboeren
Kort tid etter at den iranske flyktningen kom til Norge drepte han sin samboer under en slåsskamp på badet. I 1993 ble han dømt for drapet. Men etter å ha sonet dommen på ni års fengsel, begikk han flere grove overgrep mot sine nye samboere.

Selv benektet han alle anklagene om voldtekt, vold og langvarig mishandling.

Voldtatt etter en uke
Den første voldtekten skjedde én uke etter at tiltalte fikk flytte inn på et rom i huset til fornærmede mens han jobbet som gartner i hagen hennes.

Til tross for at kvinnen ble voldtatt, forelsket hun seg i 45-åringen og innledet et samboerskap med ham. Mens hun var på en utenlandstur innledet han imidlertid et forhold til en 19 år gammel jente.

Slått under svangerskap
Over tid hadde den drapsdømte mannen et forhold til begge kvinnene. Begge forholdene var preget av vold og gjentatte voldtekter. Den 19 år gamle kvinnen ble også slått jevnlig mens hun var gravid.

Først da hun i fjor vår måtte flykte til krisesenter og deretter anmeldte ham, ble politiet kjent med voldtektene av den første kvinnen.

- Et komplott
I sin forklaring i retten benektet han ethvert kjennskap til seksuell vold. Han forklarte istedet at han var utsatt for et komplott, noe tingretten stilte seg tvilende til.

Istedet sa den seg enig med statsadvokaten, som mente fengselsstraff ikke var tilstrekkelig for å beskytte samfunnet mot mannen.

- Kontrollbehov
«Det pekes særlig på hans sterke temperament, sjalusi og svekket impulskontroll utløst av forhold som for utenforstående kan fortone seg bagatellmessige. Foranledigelsen til handlingene viser, etter rettens oppfatning, en person som ikke klarer å håndtere motsetninger som oppstår i nære relasjoner og har behov for å ha kontroll og tar kontroll over partneren også over seksualiteten, med handlinger av voldelig karakter, direkte og indirekte trusler av nedbrytende karakter.» resonnerer tingretten i dommen.

I tillegg til sju års forvaring må han også betale oppreising og erstatning til sine ofre på til sammen 220.000 kroner.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere