RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sju av åtte mener Grunnloven er svært viktig

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): 87 prosent av nordmenn mener at grunnloven er svært viktig, viser en undersøkelse gjort til grunnlovsjubileet.

- Dette viser Grunnlovens sterke symbolmakt i Norge. Jeg tror veldig mange har en oppfatning av Grunnloven uten at de kanskje noen gang har sett på den, sier stortingspresident Olemic Thommessen, som leder hovedkomiteen for Grunnlovens 200-årsjubileum.

Torsdag lanserte han programmet for grunnlovsjubileet 2014 i Lagtinget. Jubileumskalenderen teller allerede nesten 300 arrangementer, av dem er 190 inne i det offisielle programmet.

Blant dem som hadde tatt turen til Lagtinget var seks elever fra Tromstun ungdomsskole i Tromsø som sammen med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) lanserte nettstedet minstemme.no for skoler og barnehager.

- Dette er en fantastisk læringsressurs som hvem som helst kan går inn på. Den gir en rask innføring i hvordan vi fikk Grunnloven vår, sa Isaksen.

Fredag er dette ett av spørsmålene som er tema under et stort arrangement i Operaen i Oslo. Der skal Norges forskningsråd presentere hovedfunnene fra forskningen som er gjort til grunnlovsjubileet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere