RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sju av ti gir ikke penger til tiggere

Oslo (NTB): Folk flest gir ikke penger til tiggere, viser en undersøkelse som Norstat har laget for NRK. Telemarkingene gir mest, mens de som bor i Finnmark og Møre og Romsdal tviholder mest på lommeboka.

Undersøkelsen viser at 68 prosent av de 1.000 spurte personene ikke gir penger til tiggere. 29 prosent sier de gir penger. 3 prosent vil enten ikke svare på spørsmålet eller oppgir at de er usikre, melder NRK.

Kvinner er mest gavmilde. 32 prosent av dem gir penger til tiggere. Hver fjerde mann gjør det samme. Mennesker over 50 år er mer tilbøyelige enn sine yngre medborgere til å putte penger i tiggernes pappbegre.

Undersøkelsen viser også at det er geografiske forskjeller. De mest skeptiske bor i Finnmark, Buskerud og Møre og Romsdal. 18 prosent av innbyggerne i Finnmark og Buskerud gir penger til tiggere. På Nordvestlandet svarer 19 prosent det samme. I motsatt ende av skalaen befinner telemarkingene seg. 41 prosent av dem gir penger. I hovedstaden gjør 31 prosent det samme.

Folk som stemmer på Høyre (22 prosent) og Fremskrittspartiet (18 prosent) er mest skeptiske til å gi fra seg penger. I motsatt ende av skalaen befinner Miljøpartiet De Grønnes velgere seg. 69 prosent av dem gir penger til tiggere. Seks av ti Rødt-velgere gjør det samme. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere