– Folk flest velger heller munnbind enn omikron, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion, som står bak undersøkelsen.

Folk flest synes munnbind er helt OK i møte med økt smitte. Hele 71 prosent svarer i januar at de er positive, mens 16 prosent er negative.

Clausen sier at selv om det var en nedgang i andel positive til munnbind i januar, er hovedbildet at befolkningen fortsatt er positive til munnbind og ikke minst at folk faktisk også bruker det.

Les også: Regjeringen med korona-endring: - Endringen gjelder umiddelbart

Hele 92 prosent svarer at de som regel bruker munnbind på offentlige steder hvor det er vanskelig å holde en meters avstand, mens 70 prosent sier de er like oppmerksomme på å vaske hender og holde avstand for tiden, sammenlignet med tidligere i pandemien.

Andelen har ikke vært høyere siden juni i fjor.

I samme undersøkelse sier 76 prosent at de har tillit til at de vil få tilstrekkelig behandling av helsevesenet om de skulle bli smittet av koronaviruset – bare 10 prosent har ikke slik tillit.

To av tre nordmenn (65 prosent) sier i januar at de har tillit til at tempoet på vaksineringen i Norge er effektivt – det er 19 prosentpoeng over snittet de siste tolv månedene.

Les også: Støre holder koronapressekonferanse tirsdag