RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sju drept i Nord-Kaukasus

Moskva (NTB-AFP-DPA): Russiske styrker har drept minst sju antatte opprørere i en aksjon i Nord-Kaukasus, som et ledd i offensiven i forkant av vinterlekene i Sotsji.

Russlands nasjonale antiterrorkomité opplyser at opprørerne trolig var knyttet til et bilbombeangrep som såret 16 mennesker ved en restaurant fredag kveld.

Angrepet skjedde i byen Makhatsjkala i regionen Dagestan, og det var også her russiske myndigheter opplyser å ha drept de sju opprørerne. Blant de drepte var angivelig en lokal opprørsleder, samt en ung kvinne som skal ha blitt trent opp til å bli selvmordsbomber.

Russiske sikkerhetsstyrker har trappet opp kampen mot opprørere i forkant av vinterlekene, som starter i Sotsji om tre uker. For president Vladimir Putin er det knyttet mye prestisje til at lekene blir mest mulig vellykket. Putin har gjentatte ganger lovet å sørge for sikkerheten under vinter-OL, og i Sotsji ved Svartehavet er sikkerhetstiltakene enestående.

- Dersom vi viser svakhet og frykt, hjelper vi terroristene med å oppnå målene sine, sa Putin i et intervju som ble sendt på statlig russiske fjernsyn fredag.

Kaukasus-regionen er åsted for uro og angrep fra islamistiske utbrytere, som også har sagt de vil kjempe mot OL-arrangementet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere