RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sju drept i uro i fengsel i USA


Masseslagsmålet brøt ut i Lee Correctional Institution in Bishopville i South Carolina søndag kveld. Arkivfoto: AP / NTB scanpix
Masseslagsmålet brøt ut i Lee Correctional Institution in Bishopville i South Carolina søndag kveld. Arkivfoto: AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Minst sju innsatte er drept og 17 skadd i et masseslagsmål i et fengsel i den amerikanske delstaten South Carolina, opplyser en talsperson for myndighetene.

Slagsmålet varte i flere timer, opplyser Jeff Taillon, en talsmann for høysikkerhetsfengselet Lee Correctional Institution i Bishopville.

Ifølge fengselsdirektør Bryan Stirling var krangler om territorier, penger og smuglergods årsaken til uroen i fengselet. Slåsskampene startet først i én enhet i fengselet, og situasjonen syntes å ha roet seg da det plutselig brøt ut slåsskamper i to andre enheter.

Ingen fengselsbetjenter ble skadd i kampene. En innsatt som var vitne til slagsmålet sa ifølge AP at betjentene ikke gjorde noe for verken å gripe inn eller hjelpe de skadde. Ifølge Stirling var det kun to fengselsbetjenter per enhet, og han sier de fulgte sine instrukser om å trekke seg tilbake og be om assistanse dersom de er i mindretall.

Masseslagsmålet brøt ut like etter klokka 19 søndag kveld lokal tid. Først ved 3-tiden på natten var situasjonen under kontroll, skriver Washington Post. Stirling sier de innsatte roet seg da et SWAT-team fra politiet rykket inn i fengselet.

En rekke ambulanser rykket ut for å ta hånd om de skadde.

Fengselet har om lag 1.500 innsatte, hvorav mange er dømt til lange fengselsstraffer for grove voldsforbrytelser.

Opptøyene i fengselet i South Carolina er det dødeligste i USA på 25 år. Under en slåsskamp i 2015 ble to fengselsbetjenter knivstukket. I februar ble en fange drept av en annen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere