*Nettavisen* Nyheter.

Sju kvinner omkom på tekstilfabrikk i Bangladesh

Dhaka (NTB-AFP): Minst sju kvinner omkom da det begynte å brenne i en tekstilfabrikk i Bangladeshs hovedstad Dhaka lørdag.

- De fleste døde i trengselen som oppsto da de forsøkte å unnslippe brannen, sier Mahbubur Rahman, en av sjefene for brannvesenet i landet.

Andre skal ha mistet livet som følge av røykskader. En rekke arbeidere er skadd, og tilstanden er kritisk for fem av dem, ifølge politiet.

Et par timer etter at flammene ble oppdaget, var brannen under kontroll. Det er satt i gang etterforskning for å finne årsaken til brannen på fabrikken Smart Fashions, hvor rundt 300 ansatte tjener om lag 200 kroner i måneden.

I slutten av november i fjor omkom 111 arbeidere da det brøt ut brann i en annen fabrikk i Dhaka. Forholdene ved tekstilfabrikkene i landet er ofte svært dårlige, men de produserer likevel klær for en lang rekke vestlige kjeder.

Samarbeidet med utenlandske selskaper har gjort Bangladesh til verdens nest største produsent av klær, og tekstilindustrien er blitt en svært viktig del av landets økonomi. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.