RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sju måneders fengsel for bildrap

Oslo (NTB): En litauisk varebilsjåfør er dømt til sju måneders fengsel for å ha kjørt i hjel en mopedist i Oslo for tre uker siden.

Den 41 år gamle mopedføreren ble påkjørt bakfra på Øster Aker vei og døde få timer senere av skadene han ble påført.

Onsdag falt dommen i Oslo tingrett, skriver Aftenposten. 46-åringen som kjørte varebilen, kommer fra Litauen, men bodde midlertidig i Norge i forbindelse med et jobboppdrag fram til jul. Han har forklart at han ble bendet av den lave morgensolen da ulykken skjedde.

70 meter lange bremsesport tyder på at 47-åringen så mopeden, men bremset for sent til å unngå kollisjon. Retten mener varebilen har holdt en hastighet på 110 kilometer i timen på en strekning der fartsgrensen er 80. Den lave morgensolen trekkes fram som en skjerpende omstendighet, fordi retten mener den dårlige sikten tilsier at varebilsjåføren burde redusert farten.

I tillegg til fengselsstraffen, er 47-åringens førerkort inndratt i fire år, og han må betale til sammen en halv million kroner i erstatning til mopedførerens fire pårørende.

Mens det kan ta opptil et år før bildrapssaker havner i retten, ble denne saken etterforsket og pådømt i løpet av bare noen få uker. Den raske behandlingen begrunnes med faren for unndragelse, altså at varebilsjåføren skulle forlate landet. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere