*Nettavisen* Nyheter.

Sju og et halvt års fengsel for drapsforsøk i Sørum

Sørumsand (NTB): En 20 år gammel mann er dømt til fengsel i sju år og seks måneder for å ha forsøkt å drepe en jevnaldrende kamerat i Sørum i mars 2011.

Mannen påførte kameraten sin tre dype knivstikk i ryggen og magen og etterlot ham deretter på en øde veistrekning i Sørum kommune. Nedre Romerike tingrett mener at knivstikkingen skjedde i affekt og har derfor dømt ham for forsettlig drapsforsøk, skriver Romerikes Blad.

20-åringens forsvarer, advokat Gunhild Lærum, sier at hennes klient er lettet over å ha blitt trodd på at hendelsen skjedde i affekt, og at det ikke var planlagt. Han vil nå ta betenkningstid over ankespørsmålet.

Mannens kamerat ble liggende i koma i fire uker med livstruende skader, og retten skriver i dommen at tiltalte begikk et «meget grovt overgrep».

«I tillegg kommer at tiltalte straks etter ugjerningen tok fornærmedes mobiltelefon og reiste fra åstedet med fornærmedes bil der han ble liggende på kald bakke hardt skadet, langt fra folk og uten mulighet til å ringe etter hjelp», heter det blant annet i dommen.

Påtalemyndigheten hadde lagt ned påstand om fengsel i ni år og seks måneder og mente det dreide seg om overlagt drapsforsøk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.