Gå til sidens hovedinnhold

Sju personer tiltalt for svindel med klimakvoter

Oslo (NTB): Seks nordmenn og en brite er tiltalt for å ha omsatt klimakvoter ulovlig. Gjennom handelen skal moms for til sammen 160 millioner kroner ha blitt unndratt.

Fortsatt er det ukjent for norsk politi hvor det meste av pengene har tatt veien, skriver VG.

Svindelen - som omfatter handel med klimakvoter for over en milliard kroner - skal ha skjedd gjennom at de tiltalte solgte samme kvote flere ganger. De sju er tiltalt for momsbedrageri, grovt heleri og organisert kriminalitet. Strafferammen er inntil elleve års fengsel.

En 55 år gammel mann regnes som hovedmannen i saken. Gjennom flere selskaper skal han ha omsatt klimakvoter ulovlig for 602 millioner kroner. Sønnen hans er tiltalt for ulovlig omsetning av kvoter for 294 millioner kroner. En tredje mann anses også for å ha vært blant de mest aktive i saken. Han ledet selskapet Xpress Solution i Oslo.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld for heleri, men erkjenner at han var for sen med å innberette momsen. Bilagene lå klare til regnskapsfører, men ble levert for sent, sier Xpress Solution-lederens forsvarer, advokat Øyvind Bergøy Pedersen, til VG. Verken farens eller sønnens advokater ønsker å kommentere tiltalen overfor avisa. (©NTB)

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg