Gå til sidens hovedinnhold

Sju skutt av eks-kollega

En mann stormet en fabrikk i USA og åpnet ild. Gjerningsmannen skal være blant de tre som er døde.

Væpnet med et automatgevær skal mannen ha stormet transformatorfabrikken til ABB Power nord for St. Louis tidlig torsdag morgen. Minst åtte mennesker skal være skutt, melder CNN. Tre av disse skal være drept, opplyser en talsmann for politiet i byen.

Av de fem skuddofrene har tre kritiske skader, én er alvorlig skadet og én slapp fra hendelsen med mindre skader.

Flyktet på taket
Flere av de ansatte flyktet opp på taket for å slippe unna gjerningsmannen.

En arbeidsleder hos selskapet skal ha fortalt politiet at mannen var en misfornøyd arbeidstaker som nylig kan ha mistet jobben. Politiet opplyser at de fortsatt leter etter 51 år gamle Timothy Hendron. Ifølge avisen St. Louis Post-Dispatch skal denne personen ha vært i en arbeidskonflikt med selskapet.

Politiet fikk melding om skytingen 13.30 norsk tid. Situasjonen beskrives som svært kaotisk, og politiet har ennå ikke kontroll over situasjonen ved 19-tiden norsk tid.

Går fra rom til rom
Meldinger går nå ut på at den antatte gjerningsmannen skal være blant de tre som er døde. Politiet venter på at mannen skal bli identifisert av familie. Spesialstyrker fra politiet går fortsatt gjennom det store kontorbygget, rom for rom. Ifølge overbetjent Sam Dodson har de ingen indikasjoner på at våpendesperadoen har tatt noen av arbeiderne til gisler.

Politiet mener gjerningsmannen fortsatt er barrikadert inne i bygdingen.

Politiet mottok en melding fra en vettskremt kvinne som varslet om skytingen på fabrikken.

- De skyter fortsatt, fortalte innringeren til politiet.

Til vanlig er det rundt 100 ansatte på plass hos ABB Powers lokaler i St. Louis, men på grunn av stort snøfall var det mange som ikke hadde kommet seg på jobb da Hendron gikk til angrep mot sine tidligere kolleger.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken