RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sju tiltalt for mafiavirksomhet og dopingproduksjon

Trondheim (NTB): Sju menn fra Trøndelag er tiltalt for å ha bidratt til produksjonen av over tre millioner dopingtabletter. Saken omtales som den største dopingopprullingen i Europa nå.

- Dette er uten sidestykke det største omfanget som er dokumentert i norgeshistorien, sier statsadvokat Unni Sandøy, som tok ut tiltalen, til Adresseavisen. Opprullingen, kalt «Operasjon Gilde», startet i slutten av 2011 og er Sør-Trøndelag politidistrikts største sak noensinne. Ved nyttår var 100 personer siktet i saken.

Gruppen har ifølge tiltalen produsert hjemmelagd Viagra i en garasje, solgt store mengder anabole steroider basert på pulver kjøpt fra Kina, distribuert titusenvis av kroner i kontantbetaling via Posten, og flere av mennene skal ha vært involvert i Norges største dopingfabrikk i Trondheim helt siden 2003.

De sju trønderne tiltales for mafiavirksomhet, produksjon, innførsel og salg av doping, hvitvasking av penger, trusler og forsøk på å ødelegge bevis. Strafferammen for de alvorlige forholdene er elleve års fengsel, og saken kommer opp for Sør-Trøndelag tingrett i januar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere