Gå til sidens hovedinnhold

Sjursøya containerterminal åpnet

21. januar la containerbåten M/S Ice Bird, som første skip i ordinær rute, til kai på den nye Sjursøya containerterminal i Sydhavna.

Norsteve AS som er terminaloperatør, overtok den nye terminalen 17. desember 2007 og har nå flyttet containertrafikken over fra Filipstadterminalen.

- Det har vært spennende og utfordrende å bygge en ny containerterminal. Den nye terminalen på Sjursøya hvor all containerhåndtering på sikt skal samles, er viktig for varetransporten til hovedstaden, sier havnedirektør Anne Sigrid Hamran.

Fjordbyen

Sydhavnautbyggingen er et viktig ledd i realiseringen av Fjordbyen, som forutsetter at godsvirksomheten konsentreres syd i havna slik at sentrumsnære områder frigjøres til byutvikling.

Oslo er Norges største containerhavn og et knutepunkt for godstransport til regionen rundt hovedstaden. Det meste av varene som kommer hit i containere skal til Oslo og nærområdene.

- Vi så i fjor en positiv utvikling i antall containere fylt med forbruksvarer til Oslos innbyggere. Pilen ser ut til å peke riktig vei mot mer gods på sjø, sier havnedirektør Anne Sigrid Hamran.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem