*Nettavisen* Nyheter.

Skadd bilfører forsvunnet

Illustrasjonsfoto. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX .

Med hodeskade og en ulykke på samvittigheten har sjåføren av den kolliderte BMW forsvunnet sporløst.

25.07.08 11:51

(iBergen.no) Passasjerene i bilen nekter også å oppgi hvem han er.

Kjørte i lyktestolpe
Politiet i Haugesund leter etter en ukjent mann som var involvert i en stygg trafikkulykke ved Kvala nord for Haugesund torsdag.

Etter å ha kjørt bilen inn i en lyktestolpe, forlot han bilen og forsvant til fots. Tilbake i bilen satt hans to 20 år gamle kamerater, den ene skadd i bakhodet etter å ha fått en løs høyttaler i hodet.

Hodet i frontruten
Men en rose i frontrunte på førersiden tyder på at også sjåføren er skadd.

- Bilfører har antagelig skade i pannen etter et kraftig sammenstøt med frontruten, forklarer operasjonsleder Thor Gunnar Westlye ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Forbikjøring i svinger
Ifølge flere vitner som ble forbikjørt av bilen skal bilen ha kjørt i sørgående retning fra Sveio mot Haugesund klokken 17.45 torsdag. I svingene ved Årabrot tok bilen flere hasardiøse forbikjøringer i stor fart.

Men under en av de mange forbikjøringene gikk det galt. Mens BMWen lå i motsatt kjørebane rundt en sving ble sjåføren overrasket av en møtende bil. Han ble tvunget tilbake til høyre kjørebane men mistet kontrollen.

Lyktestolpen knakk
BMWen fikk skrens før den skar over i motgående kjørebane igjen, kjørte utfor veien og inn i en lyktestolpe. Sammenstøtet var så kraftig at lyktestolpen knakk.

Da politiet ankom stedet var sjåføren borte vekk. Vitner skal ha sett mannen løpe bort fra stedet med en skade i pannen. De to passasjerene ble fraktet i ambulanse til sykehus, men oppga ikke til politiet hvem sjåføren var.

Nekter å navngi
Ifølge Westlye skal de ha sagt at de ikke ville visste hvem han var. Etter å ha søkt i området etter den skadde mannen måtte politiet gi opp. Fredag morgen var han ennå ukjent for politiet.

- Han er ikke blitt funnet ennå, nei. Men eieren av bilen er mistenkt i saken. Vi har ikke fått kontakt med ham ennå, men det er liten grunn til å tro at han er hardt skadd, ellers ville han ha oppsøkt lege, sier operasjonsleder Agnar Austrheim til iBergen.no.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.