*Nettavisen* Nyheter.

Skadd Kristiansand-elev i Kenya utenfor livsfare

Kristiansand (NTB): Den 17 år gamle jenta som ble skadd i en alvorlig bilulykke i Kenya søndag, er koblet fra respirator og er utenfor livsfare. I Kristiansand sørger medelever over 18-åringen som mistet livet.

Vest-Agder fylkeskommune fikk mandag formiddag en e-post med en oppdatering på jentas tilstand. Mens det søndag kveld så mørkt ut, har skoleelevens situasjon bedret seg betydelig mandag, melder Fædrelandsvennen.

- Legene sier hun er utenfor livsfare. Hun er våken, men blir fortsatt overvåket på sykehuset. Mandag ettermiddag skal hun til CT-skanning, som vil kunne gi ytterligere informasjon om hennes tilstand, skriver fylkeskommunen på sin hjemmeside.

Til sammen åtte elever og tre lærere fra elektroavdelingen ved Kvadraturen skolesenter er i Kenya i forbindelse med et skoleprosjekt. Ulykken skjedde da minibussen elevene satt i, ble påkjørt av en lastebil i byen Kisumu søndag formiddag. En 18 år gammel gutt mistet livet i ulykken.

Mandag formiddag sto elevene i ring rundt en kondolanseprotokoll på Kvadraturen skolesenter, mens det ute ble flagget på halv stang, melder NRK.

- Det er en dyster stemning på skolen. Ikke alle kjente ham, men vi har jo mistet en medelev, sier elevrådsleder Espen Dåsvatn ved skolesenteret. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.