Gå til sidens hovedinnhold

Skadd under fødselen - tilkjent 9,1 millioner

Bergen (NTB): En seks år gammel gutt som ble hjerneskadd på grunn av en legetabbe under fødselen, er tilkjent 9,1 millioner kroner i erstatning fra staten.

Dommen fra lagmannsretten denne uka er den nest høyeste utbetalingen i sitt slag, skriver Bergens Tidende.

Gutten var uten oksygen litt for lenge da han ble født i august 2005. Seksåringen hadde vært frisk i dag dersom han hadde vært forløst ved keisersnitt, har Pasientskadenemnda tidligere konkludert.

To uker etter fødselen meldte guttens foreldre fra om fødselsskaden han ble utsatt for. I 2009 ble han tilkjent 7,2 millioner kroner i erstatning fra Norsk pasientskadeerstatning. Foreldrene syntes beløpet ikke var nok til å dekke de faktiske utgiftene og brakte saken inn for Bergen tingrett der de ikke vant fram. De anket imidlertid til lagmannsretten, som nå har fastsatt erstatningssummen til 9,1 millioner.

- Det er et tankekors at foreldre, som har et barn som krever tilsyn døgnet rundt, skal bruke sju år på å føre en kamp mot staten. Belastningen på dem blir veldig stor. Staten er ingen enkel motpart, mener advokat Thomas Roander.

Han sier lagmannsretten har bestemt at gutten skal ha 160.000 kroner i året for å dekke utgifter til pleie og omsorg i årene fremover. (©NTB)

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente