*Nettavisen* Nyheter.

Skadefro Hagen hånet Sponheim

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Egen suksess er vel og bra, men andres fiasko er heller ikke å forakte.

15.09.09 00:30

DET NORSKE TEATRET (Nettavisen) : - Det beste flertallet ville være om det blir borgerlig flertall og Lars Sponheim ikke kommer inn på Stortinget!

Etter en litt matt stemning på begynnelsen av opptelling, steg stemningen i taket da tidligere partileder Carl I. Hagen sa takk for sist til Venstres leder.

- Det er typisk Carl I. Hagen. Han setter helt presis ord på følelsen i hele partiet, sa en av delegatene.

Og da Venstre-leder Lars Sponheim forkynte sin avgang som partileder, var det nye jubelrop på Fremskrittspartiets valgvake i Det norske Teater.

Inviterer til samarbeid
Etter en relativt stor rødgrønn ledelse på valgdagsmålingene, steg stemingen gradvis utover kvelden.

Frps generalsekretær Geir H. Mo var den første som offentlig begynte å få tro på et borgerlig flertall da de første landsprognosene tikket inn.

- Dersom det blir borgerlig flertall, vil jeg invitere de tre andre borgerlig partilederne - og da inkluderer jeg Venstre - til samtaler om hvordan vi danner en ny borgerlig regjering. Og Fremskrittspartiet vil bruke første anledning til å reise mistillitsforslag mot de rødgrønne. Taper de valget, skal de også gå av, sa Siv Jensen da nålen begynte å vippe mot borgerlig flertall.

«Landets tøffeste velgere»
Frps partileder begynte sin tale med å rette en takk til partiets velgere, som ga partiet en klar fremgang fra forrige valg.

- Dere er landets tøffeste velgere, som klarer å tenke selv. Vi går mot det beste valget i historien, sa Siv Jensen, før hun ropte Carl I. Hagen opp på scenen for å takke partibyggeren.

- Takk, Carl. Denne seieren har vi sammen! sa Siv Jensen til Carl I. Hagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.