*Nettavisen* Nyheter.

Skadet foten - måtte vente 77 timer på hjelp

Turgåeren ringte AMK-sentralen mandag morgen. Ble hentet torsdag formiddag.

19.09.13 16:49

(AN.no):Turgåeren fra Rykkin ringte AMK-sentralen mandag morgen etter å ha tråkket over i fjellet. Klokken 14.19 torsdag ble han hentet ned fra Rago nasjonalpark av en Sea King fra 330-skvadronen.

77 timer
Da hadde det gått over 77 timer fra han ba om hjelp til han ble hentet.

- De landet på Bodø lufthavn. Nå er han fraktet til Nordlandssykehuset, sier redningsleder Tor Eirik Torkildsen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge (HRS).

Ifølge HRS var det sterke fallvinder i områder som umuliggjorde redning med helikopter før torsdag. På de 77 timene hadde de gjort flere forsøk på å lande i området.

- 330-skvadronen klarte da å sette en Sea King ned et stykke fra hytta hvor han oppholdt seg. Kameraten hans var igjen på hytta, sier redningslederen.

15-16 kilometer
De to kameratene hadde tilhold i reindriftsnæringens hytte ved grensen til Rago nasjonalpark i Sørfold. Hytta ligger 15-16 kilometer fra nærmeste vei.

- Å sende inn personell til fots tar for lang tid. det er ulendt terreng og det blir fort mørkt, sa operasjonsleder Geir Håland i Salten politidistrikt til an.no mandag.

Fordi mannen ikke hadde akutt medisinsk behov ble det derfor vurdert å avvente med helikopter til vinden løyet. Det tok altså over 77 timer.

- De skulle på en lengre tur i fjellet og hadde mat for tre uker, sier Torkildsen.

Les flere saker fra AN.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.