RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skaffet dette intervjuet trøbbel for produsenten?

Foto: SKJERMDUMP (NRK)
Sist oppdatert:
Her røper trolig Steven Van Zandt for mye om produksjonen av «Lilyhammer». Nå har de fått Arbeidstilsynet på nakken.

I november i fjor stilte hovedrolleinnehaveren i «Lilyhammer», Steven Van Zandt, opp på intervju med Filmbonanza på NRK.

Ifølge Filmbonanza er «noe av det som Steven Van Zandt har tatt med seg inn i serien den amerikanske arbeidsmoralen».

- Ingenting skal gå i veien for å gjøre «den tingen» så bra som den kan bli. Jeg vil ikke høre noe om ni-til-fem-jobb. Jeg er ingen ni-til-fem-fyr. Jeg vet det er mye ferie her, og det er OK, det er kulturen, men det er ikke min kultur, sa Van Zandt om arbeidet med den nye NRK-serien.

Denne uttalelsen angrer han nok på i dag.

Se intervjuet i bunnen av saken!

- Har brutt arbeidsmiljøloven
Nå har Arbeidstilsynet lagt fram en rapport som viser at produksjonsselskapet Rubicon, som laget TV-serien, har brutt arbeidsmiljøloven.

Ifølge rapporten har arbeidsdagene vært altfor lange og bruken av overtid omfattende.

- Rubicon har fått sju varsler om pålegg. Brudd på arbeidstidsbestemmelsene og manglende forebygging er alvorlig, sier avdelingsdirektør i Arbeidstilsynet i Oslo, Pål Lund, til NRK.

17-timers arbeidsdager
Tilsynsrapporten viser til arbeidsuker på mellom 60-70 timer, med 79 timers uke som høyeste timetall, og arbeidsdager på mellom 15 og 17 timer.

- Vi ser selvsagt på alt sånt med det største alvor. Vi skal se på hva vi i detalj må rette opp. Generelt er det et problem i produksjoner som dette, og i spillefilmer, sier daglig leder i Rubicon, Lasse Hallberg, til NRK. Selskapet har nå tre ukers frist på å svare.

- Må følge bestemmelsene
NRK har ikke formelt ansvar ser de alvorlig på rapporten.

- Vi vet at denne type produksjoner blir assosiert med NRK, derfor er vi veldig nøye overfor produksjonsselskapet i at de må følge de bestemmelser som gjelder i arbeidslivet, sier Petter Wallace, innkjøpssjef i NRK.

Her er hele intervjuet med Steven Van Zandt på Filmbonanza:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere