I november i fjor stilte hovedrolleinnehaveren i «Lilyhammer», Steven Van Zandt, opp på intervju med Filmbonanza på NRK.

Ifølge Filmbonanza er «noe av det som Steven Van Zandt har tatt med seg inn i serien den amerikanske arbeidsmoralen».

- Ingenting skal gå i veien for å gjøre «den tingen» så bra som den kan bli. Jeg vil ikke høre noe om ni-til-fem-jobb. Jeg er ingen ni-til-fem-fyr. Jeg vet det er mye ferie her, og det er OK, det er kulturen, men det er ikke min kultur, sa Van Zandt om arbeidet med den nye NRK-serien.

Denne uttalelsen angrer han nok på i dag.

Se intervjuet i bunnen av saken!

- Har brutt arbeidsmiljøloven
Nå har Arbeidstilsynet lagt fram en rapport som viser at produksjonsselskapet Rubicon, som laget TV-serien, har brutt arbeidsmiljøloven.

Ifølge rapporten har arbeidsdagene vært altfor lange og bruken av overtid omfattende.

- Rubicon har fått sju varsler om pålegg. Brudd på arbeidstidsbestemmelsene og manglende forebygging er alvorlig, sier avdelingsdirektør i Arbeidstilsynet i Oslo, Pål Lund, til NRK.

17-timers arbeidsdager
Tilsynsrapporten viser til arbeidsuker på mellom 60-70 timer, med 79 timers uke som høyeste timetall, og arbeidsdager på mellom 15 og 17 timer.

- Vi ser selvsagt på alt sånt med det største alvor. Vi skal se på hva vi i detalj må rette opp. Generelt er det et problem i produksjoner som dette, og i spillefilmer, sier daglig leder i Rubicon, Lasse Hallberg, til NRK. Selskapet har nå tre ukers frist på å svare.

- Må følge bestemmelsene
NRK har ikke formelt ansvar ser de alvorlig på rapporten.

- Vi vet at denne type produksjoner blir assosiert med NRK, derfor er vi veldig nøye overfor produksjonsselskapet i at de må følge de bestemmelser som gjelder i arbeidslivet, sier Petter Wallace, innkjøpssjef i NRK.

Her er hele intervjuet med Steven Van Zandt på Filmbonanza:

HTML EMBED