RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skagen-kule på A-pressen

Sist oppdatert:
Kristian Falnes i aksjefondet Skagen Vekst har de siste ukene støvsugd markedet for aksjer i Alf Hildrums A-pressen. Falnes forventet en løsning på eiersituasjonen. I dag kom det melding om bud
Les også: A-pressen forsvinner fra børsen (Ny)

I dag melder A-pressen at de tre store eierne i mediekonsernet er blitt enige om en løsning hvor Telenor og fagbevegelsen blir store eiere, mens finske Sanoma selger. Samtidig fremmes et bud på resten av selskapet.

Skagen-fondene, som har som en spesialitet å investere i det de betrakter som underanalyserte og undervurderte selskaper, har i andre kvartal kjøpt seg kraftig opp i A-pressen.

I løpet av kvartalet har fondet Skagen Vekst gått fra null til en eierandel på 2,76 prosent i A-pressen. Det er mye når aksjen normalt er lite likvid og de tre storeierne, som nå ordner opp seg i mellom, har nesten 90 prosent.

Totalt har Skagen Vekst kjøpt 246.000 aksjer for 28 millioner kroner. Snittkursen er snaut 114 kroner.

I dagens melding varsles det at det vil komme et pliktig bud på 155 kroner pr. aksje.

Kristoffer Stensrud i Skagen-fondene sier til iMarkedet at de nå vil tenke seg om og studere det materialet som blir lagt frem i forbindelse med budet.

- Men det var ikke meningen å blit tatt ut så fort, sier Stensrud.

Ser dobling

I Skagens siste markedsrapport kommenteres investeringen slik:

- I A-Pressen vurderer vi de underliggende verdiene til å være bortimot det dobbelte av vår kostpris.

- Både TV2 og lokalavisene genererer en imponerende kontantstrøm. Satsingen i Russland representerer selskapets store vekstmulighet, heter det videre.

Det indikeres også i rapporten at det kan skje noe på eiersiden:

- A-Pressen har en konsentrert og fastlåst eiersituasjon som før eller siden vil kunne løses opp. Vi vil da antakelig få se en mer "korrekt" prising av selskapet, skriver Skagen.

Gevinst

Dersom Skagen aksepterer budet, kan de ta en gevinst på 32 prosent, eller snaut 9 millioner kroner på noen uker, men ut fra hva forvaltningsselskapet skriver i sin rapport anser de altså verdiene for å være rundt 230 kroner pr. aksje.

Situasjonen som nå oppstår i A-pressen er ikke fremmed for Skagen, som er vant til å kjempe for høyere verdier i oppkjøpssituasjoner.

Skagen har vært den høyst profilerte forkjemperen for en bedre verdsettels av B-aksjene i Bergesen, i forbindelse med Sohmen-familiens bud på selskapet. Skagen nekter å selge og avventer et rettslig skjønn.

I andre tilfeller, som Bergesen A, Leif Høegh og Hafslund, har Skagen valgt å ta gevinst i oppkjøpsituasjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere