RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skagen tror på gull

Sist oppdatert:
Skagen-fondene har tro på høy gullpris og har kjøpt seg inn i gullaksjer. En av aksjene er Crew, som er notert på Oslo Børs
Skagen-fondene har tro på gull og har lastet opp aksjer i gullselskaper i løpet av høsten.

- Gull er vanligvis en råvare som kjøpes i dårlige tider (trygg havn), men også i siste tids oppgangstider for de globale økonomiene har gullprisen fortsatt sin stigende takt. Årsaken er en kombinasjon av siste års lavere gullproduksjon, den ekspansive penge- og finanspolitikken på global basis, med fortsatt lave renter, og den fallende dollaren (billigere gull i annen valuta), skriver Skagen i sin siste månedsrapport.

- Vi tror på en fortsatt relativt høy gullpris, heter det videre.

Derfor har ulike Skagen-fond i høst kjøpt seg opp i både det sørafrikanske gullselskapet Harmony Gold og Crew Development, som er notert på Oslo Børs og i Canada.

Om Harmony heter det:

- Dette selskapet er ett av verdens billigste gullselskaper, basert på sentrale nøkkeltall. Selskaper kan vise til en pen og kontrollert vekst.

- Selskapet har spesialisert seg på å drive eldre etablerte felt, som ofte blir kjøpt av andre selskaper. Stordriftsfordelen utnyttes og produksjonskostnaden reduseres. Økning i gullprisen, som vi har sett i den senere tid, får en pen effekt på bunnlinjen i regnskapet til Harmony (høy "giring"). Selskapet er et av verdens billigste (to ganger bokført egenkapital) og hurtigst voksende gullprodusenter, heter det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere