RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skagens markedssyn

Sist oppdatert:
Skagen-fondene og investeringsdirektør Kristoffer Stensrud har gått gjennom verdens finansmarkeder. Her får du Skagens siste markedssyn
- Frykten for kraftig stigende renter er blitt redusert den siste tiden, noe som har ført til fallende lange renter – spesielt i USA, skriver Skagen i sitt siste markedssyn.

- De lave obligasjonsrentene gjør aksjemarkedet meget konkurransedyktig, mener Skagen.

- Med en svakere vekst i USA øker igjen Asias og øvrige vekstmarkeders rolle som drivere av den globale veksten. Hva gjelder aksjemarkedene fremover, har vi mest tro på Asia, Europa og Latin-Amerika. Det er her vi finner de billigste selskapene, heter det.

- Oljefyrte Oslo Børs er blant verdens beste børser i år, men mye av kruttet kan på kort sikt være brent opp, skriver Skagen.

- De største truslene er økte inflasjonsforventninger, økt risikopremie, høyere energipriser som demper den globale veksten og høye råvarepriser som presser marginene for flere selskaper. Dessuten kan valget i USA skape usikkerhet, heter det videre.

Skagen mener imidlertid at oljeprisen er en overdrevet fryktfaktor.

Det pekes på at prisen i 1981 var dobbelt så høy når man justerer for inflasjon.

- Oljeprisens betydning for verdensøkonomien har blitt stadig mindre, og effekten av oljepriser i overkant av 40 dollar fatet synes overdrevet, skriver Skagen.

Skagen mener også at Kina ser ut til å klare å gå mot en myk landing, og samtidig være en betydelig driver i verdensøkonomien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere