*Nettavisen* Nyheter.

Skal avhøres om Solum Larsen

Foto: Ness, Jan Kåre (Scanpix)

Venstres gruppeleder i Stavanger skal torsdag i avhør i forbindelse med voldtektsanklagene mot Helge Solum Larsen.

09.02.12 11:12

Stavanger (NTB): I likhet med flere partikolleger fra Venstre skal Per Thorbjørnsen torsdag snakke med politiet om voldtektsanklagene mot tidligere 1. nestleder Helge Solum Larsen.

- Jeg skal i avhør i dag, men vet ikke når. Jeg har fått beskjed om å holde meg i beredskap, sier Thorbjørnsen, som er gruppeleder i Stavanger Venstre, til Aftenbladet.

Ifølge politiet pågår avhør for fullt av diverse vitner som var til stede under Rogaland Venstres årsmøte i helgen. Politiadvokat Elisabeth Rød i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt sier de begynner med de mest sentrale vitnene, men kan ikke tallfeste hvor mange som skal avgi sin forklaring torsdag. Rød bekrefter at Solum Larsen fremdeles ikke er avhørt.

- Vi håper at vi kan gjøre det så snart som mulig, men vi må forholde oss til sykehuset. Det er viktig at hans helsemessige situasjon blir vurdert av sykehuset. Han må være i stand til å snakke, sier hun.

Solum Larsens forsvarer, advokat Inger Marie Sunde, hadde onsdag kveld en lengre samtale med sin klient.

- Han bekrefter overfor meg at han og jenta har hatt seksuell kontakt, men han erkjenner ikke straffskyld, sier Sunde til TV 2. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag