Gå til sidens hovedinnhold

Skal beskjære og lyse opp bydelene

Etter oppfordring fra bydelene Nordstrand og Østensjø gjennomgår Bymiljøetaten gatebelysning for å gjøre det tryggere i høstmørket.

NORDSTRAND/ØSTENSJØ: En voldtekt på Sæter og et overfall på Sørli har, sammen med Sigrid-saken, fått både Bydel Nordstrand og Bydel Østensjø til å be Oslo kommune om lokale trygghetstiltak.

Engstelige innbyggere

Bydel Nordstrand har fått flere henvendelser fra engstelige innbyggere, som blant annet dreier seg om dårlig belysning av veier og gangstier. Ikke minst når buskas og løvverk vokser slik at lyset ikke slipper gjennom. De har også fått meldinger om armaturer som gir dårlig lys og mangler renhold.

LES OGSÅ: Overfallsvoldtekt i Fjellklangveien på Sæter

I et brev til Bymiljøetaten ber bydelen om at de gjennomgår boligveier og tilkomstveier til offentlig kommunikasjon, med tanke på fjerning av buskas som hindrer belysning og blokkerer sikt, og ellers gjennomgå belysning med tanke på forbedringer.

– Det vil være av spesiell betydning for de rammede å se at Fjellklangveien og området ved Sørli trikkeholdeplass ble prioritert, skriver bydelsdirektør Tove Heggen Larsen.

I Østensjø har bydelsutvalget, som tidligere omtalt i Nordstrand Blad, også bedt kommunen om å sørge for bedre og mer belysning rundt skolene og ved stier, smett og gangveier.

LES OGSÅ: Vil ha bedre gatebelysning i Østensjø

Bymiljøetaten er i gang

Det er Bymiljøetaten som har ansvar for drift og vedlikehold av byens vei- og gatebelysning.

De har den siste tiden vært på flere befaringer for å kontrollere belysningen.

Der det har vært feil er dette meldt inn og vil bli reparert. Det er også planer om å skifte ut endel armaturer.

Når det gjelder beskjæring oppfordrer Bymiljøetaten bydelene til å være aktive inn mot borettslag og villaeiere, da disse selv må ta ansvar for vegetasjon på privat grunn. De påpeker også at bydelene har et ansvar i bydelsparker.

I et brev til Bydel Nordstrand skriver Bymiljøetaten imidlertid at de vil skjære bort vegetasjon der hvor det stenger for belysningen på offentlige steder.

Bymljøetaten påpeker også at de er avhengig av publikums hjelp til å melde inn feil på veibelysning eller manglende beskjæring på kommunal vei.

Dette kan gjøres via Oslo kommunes nettsider.

LES OGSÅ:

- Hvordan kan vi få tilbake tryggheten i Østensjø?

Mener Østensjø er en trygg bydel

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant