Gå til sidens hovedinnhold

Skal du besøke disse i sommer?

Dyreparken har fått to nye innbyggere.

To valper, en hann og en hunn, har kommet til ulveflokken i Dyreparken.

Det er alfaparet som har fått valper og Nordisk Villmark kan nå telle åtte ulver i sin flokk.

- Vi så ulveungene for første gang i dag tidlig. Alfatispa i flokken hadde vist tegn til at det var noe på gang og var plutselig litt tynnere igjen rundt 20. mai, forteller Dyreparkens Ole Martin Buene til Nettavisen.

Hva skal ulvungene hete? Kom gjerne med forslag i kommentarfeltet!

- Vil snart utforske selv
Han opplyser at valpene er såpass små at de ikke blir skremt av at veterinærene kommer inn til dem. Begge veier nå litt over to kilo.

- De er i fin form, og vi har fått registrert vekt og satt inn en microchip og sett at alt står bra til med valpene, sier Rolf-Arne Ølberg, veterinær og leder for dyreavdelingen i Dyreparken.

Buene forteller Nettavisen at moren foreløpig holder valpene ganske skjult, men at det etterhvert vil bli mulig å se dem utforske området. Han sier dette vil ta noen uker.

- Det første året nå er veldig trygt og godt for dem, for da har de mors beskyttende hånd over seg. Hun prioriterer dem veldig høyt. Senere må de posisjonere seg mer blant sine søsken, forteller Ølberg.

Han tror nykommerne kan bli populære attraksjoner blant besøkende i sommer. De holder til i seksjonen av parken som er dedikert til dyr fra vårt eget terreng, og har selskap av fjellrev, jerv, elg og oter.

- Ulvene er populære og er sammen med gaupene, de dyrene folk flest kommer til Nordisk Villmark for å se, forteller Buene.

Ikke nærkontakt med ulvene
For ett år siden ble en svensk dyrepasser drept av en flokk ulver i dyreparken Kolmgården i Norrköping i Sverige. Hun befant seg alene i innhegningen, og ledelsen opplyste at det var vanlig rutine at dyrepasserne besøkte ulvene for å styrke relasjonene.
Les: Kvinnen som ble drept av ulv, ropte ikke på hjelp

Buene understreker at Dyreparken ikke har nærkontakt med dyrene på samme måte som andre dyreparker. Dyrepasserne har ikke direkte nærkontakt med ulvene, men er inne i forbindelse med fôring.

- Vi har ulvene godt på avstand når de er inne. I tillegg går dyrepasserne med alarm på seg hvis de skulle føle seg utrygge eller truet, forteller han.

Gjester blir heller ikke tatt med inn på generelt grunnlag.

Populært
Dyreparken i Kristiansand er et fast stopp for mange om sommeren. Parken satte besøksrekord i 2012, med hele 975 000 besøkende, opplyser Buene.

De to valpene har foreløpig ikke fått noe navn og Buene opplyser at de ikke har tatt stilling til dette foreløpig.

På Dyreparkens nettsider kan vi lese at tispa Frøya kom i 2006 og mannen Loke i 2005.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken