Gå til sidens hovedinnhold

Skal du på skitur?

Friluftsetaten advarer mot vanskelige løypeforhold i deler av Marka.

MARKA: Den kalde vinteren, med forholdsvis lite snø, fører til at vann fra myrer og bakken kommer ut i overflaten. Noen steder blir det problemer med is og vann der bekker eller myrdrag krysser skiløyper, melder Friluftsetaten i en pressemelding.

I noen tilfeller kan det igjen føre til at løypemaskinen ikke kommer forbi fordi terrenget blir for skrått. Belteribbene på løypemaskinene er som meier på isen, og som kan føre til at maskinen sklir sidelengs og ut av løypa.

- Skiløpere bør være påpasselige og forsiktige, spesielt i utforbakker. Det kan være farlig å kjøre for fort over en slik issvull, opplyser skog- og friluftsforvalter Bjørn Samuelsen i Friluftsetaten.

I vintersesongen preparerer Friluftsetaten til sammen 340–350 kilometer skiløyper i den bynære delen av Marka som forvaltes av kommunen (kommuneskogen). Dette omfatter cirka 320 kilometer rødmerkede skiløyper i Nordmarka, Lillomarka og Østmarka. Omlag 106 kilometer av disse løypene er lysløyper, cirka 175 kilometer er to-spors løyper og cirka 60 kilometer er ett-spors eller scooter-preparerte løyper.

I dag har det kommet mer snø i Oslo, og mange av løypene er nypreparerte. Lurer du på hvordan føret er i ditt nærmiljø, kan du finne løypeinformasjon på Friluftsetatens nettsider!

Nordmarka
Lillomarka
Østmarka
Holmenkollen

Øvrige parker og friområder

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping