RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Annette Antonsen

Skal føde fredag den 13

Sist oppdatert:
Går alt etter termin vil bloggeren Anette-Marie få barn nesten direkte på nett i dag.

(Side2:) Den 23 år gamle fotografen, og vordende skuespilleren, Anette-Marie Antonsen har en av de mest besøkte gravidbloggene i Norge. Med nærmere 3000 lesere hver dag har hun delt store deler av sin graviditet med omverdenen med humor og mye inspirasjon for andre vordende mødre.

- Jeg er en jente på 23 år som har valgt å bli mamma i ung alder. Det har vært svært ønsket, og godt planlagt. Jeg har på ingen måte bestemt meg for å sitte stille og legge fra meg mine mål, drømmer og ambisjoner av den grunn.

Anette-Marie mener at alt for mange tror at man gjør nettopp det ved å bli mamma.

- Hvorfor tror alle at man må det? Jeg er ung, og liker som andre unge mennesker fart og spenning. Positivitet er noe som skal være i livet mitt, hver eneste dag.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Egentlig trønder, eller nordlending?
Anette-Marie flyttet fra Trondheim til Oslo i 2006.

- Jeg er en trønder, som egentlig var en nordlending. Jeg er født i Bodø, og bodde der til jeg mistet mammaen min da jeg var åtte år. Etter det ble jeg boende hos pappa i Trondheim, som også er nordlending. Jeg kommer fra en stor familie med ikke noe mindre enn syv søsken spredt omkring her i landet.

Selv om hun nå bor i Oslo mener Anette-Marie at hun er trønder:

- I Trondheim har jeg grasrota mi, om man kan kalle det det? Der er mine beste venninner og kamerater. Som ikke mange vet så var jeg en av de superharry rånerne i byen - både i Bodø og Trondheim. Ja, til tider så savner jeg faktisk den blodharry Golf 2 som jeg hadde. Helsotete ruter, neonlys, et jævlig bra anlegg som gjorde folk flest skeptiske på om bilen kom til å holde seg sammen.

Lidenskapen er bilder
Den store lidenskapen til Anette-Marie er bilder.

- Min store lidenskap er fotografier, malerier og tegninger. Jeg elsker å fotografere. Det er jo bare den tryggeste måten å forevige ett bestemt øyeblikk på. Jeg kan nesten ikke vente på å ta bilder av babyen min. Det at jeg faktisk har valgt min egen hobby som jobb må være noe av det beste jeg har gjort mot meg selv. I tillegg liker jeg å stå på den andre siden av kameraet så jeg har fått litt erfaring der også.

Drømmen er likevel å bli skuespiller.

- Den store drømmen er å bli skuespiller. Jeg har gått ett år på Titan Teaterskole, men har nå tatt en planlagt pause for å bli mamma. Jeg elsker å opptre, vises på TV-skjermen, stå på scenen og ikke minst få en god applaus etter en vellykket forestilling. Følelsen kan egentlig ikke beskrives. Siden dette er et hardt yrke er det godt å vite at jeg har fotograferingen å falle tilbake på. Den kommer jeg jo til å holde på med uansett.

Blogg fra Oslo til Trondheim
Bloggen til Anette-Marie ble opprettet i august, to måneder etter at hun hadde flyttet fra Oslo til Trondheim.

- Det viktigste med at jeg begynte å blogge var nok at det var gøy å vise gamle venner og bekjente i hjembyen hva som skjedde i livet mitt her i Oslo.

Selv har bloggen betydd at hun har fått kontakt med mange andre gravide.

- Etter at jeg begynte å blogge om graviditeten min har jeg fått en masse faste lesere, og de aller fleste er gravide. Det er kjempehygglig å kunne dele hverdagen min som gravid med alle der ute som ønsker å henge seg på. Leserne mine stiller meg spørsmål, og jeg svarer utifra min erfaring og viten. Det som også er så fint er at jeg kan stille spørsmål til andre om jeg skulle lure på noe, og få innblikk i erfaringen til mine lesere.

Termin fredag den 13
Terminen til Anette-Marie er fredag 13.november, altså i dag! Kommer bloggen til å fortsette som mammablogg?

- Ja, det må jeg jo bare. Nå har jeg fått så mange til å henge på med meg under graviditeten at det ville vært dårlig gjort å slutte nå som alt skal starte.

Har du noen gode bloggtips for andre som har lyst til å begynne?

- Det må være at man skal tenke på om andre er interessert i å lese det som står der. For å være helt ærlig så skjønner jeg godt at ikke mange leste min blogg fast før i forhold til nå. Da hadde jeg ingen mål og mening med min blogg og noen av innleggene er jo bare helt utrolig at jeg har postet i det hele tatt. Nå blogger jeg temaorientert. Det handler om graviditeten, om trening og kosthold og sminke/velvære. Ting som jeg bryr meg om, men som også mange andre bryr seg om. I tillegg har jeg en god dose med personlige ting som kanskje ikke interesserer noen, men viser litt hva jeg gjør når jeg ikke sitter klistret til skjermen.

Her kan du besøke bloggen til Anette-Marie - og se om hun går over termin, og om når bloggen blir en mammablogg.

Finn flere blogger og topplisten for norske blogger på blogglisten.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere